De beste feelgood van eigen bodem!

De beste feelgood van eigen bodem!

We moeten toegeven dat het feelgood-genre toch wel een van onze favorieten is. Lekker wegdromen bij een romantisch verhaal met die ene hele knappe man in de hoofdrol waar wij stiekem altijd over dromen. Dat is toch genieten?!

Het wordt wat ons betreft nog een beetje extra genieten als het verhaal is geschreven door een auteur van eigen bodem. De locaties en beschrijvingen zijn dan vaak zo goed en treffend dat we ons daardoor nog een beetje beter kunnen inleven in het verhaal. Wie wil dat nou niet? Een nóg diepere en intense leeservaring.

Soms wordt er gedacht dat de keuze aan boeken dan beperkt is, omdat er minder Nederlandse feelgood auteurs zijn. Maar niets is minder waar. Wij zetten onze favoriete feelgoodboeken van eigen bodem op een rijtje.

Eens in je leven – Marijke Vos

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en leidt nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zoveel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen…

Nooit meer hetzelfde – Susan Muskee
Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: 'Ik wil scheiden.' Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Een verrukkelijk fiasco – Lotte Petersen

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières…

Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa's. Collega-nanny's helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea.

Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom ontvluchtte ze eigenlijk haar oude leven in Leiden... en één persoon in het bijzonder?

Je moest eens weten – Gillian King

Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo'n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Welk boek ga jij lezen?

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal