Het Godinnenoffer (luxe formaat)

|Carter, Aimée

Boek

€ 9,95
Niet op voorraad

E-book

€ 8,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Kate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry, op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet.
Boek :
E-book :
Deeltitels Het Godinnenoffer
ISBN 9789034787620
Dikte (in mm) 20,5
Aantal pagina's 320
Miniserie Goddess Test ,
Auteur(s) Carter, Aimée ,
Reeks Young Adult ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Boeknummer 12
Publicatiedatum 19 aug. 2014
Deeltitels Het Godinnenoffer
ISBN 9789402502145
Aantal pagina's 227
Miniserie Goddess Test ,
Auteur(s) Carter, Aimée ,
Reeks Young Adult ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Boeknummer 12
Publicatiedatum 19 aug. 2014

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Carter, Aimée

Aimée Carter, geboren in 1986, is opgegroeid in Michigan, waar ze ook nu nog woont. Al op haar
elfde begon ze met schrijven, en ook later, tijdens haar studie Filmkunde aan de universiteit van Michigan, bleef ze schrijven. Ze debuteerde met het op de Griekse goden geïnspireerde De Godinnentest.

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

7.6

Gebaseerd op 9 recensies
 • Kleine YA-heldinnen worden groot ...

  Kleine YA-heldinnen worden groot. Dat bewijst Kate Winters in het derde en laatste deel van de Godinnenreeks van Aimée Carter: Het Godinnenoffer. In tegenstelling tot ons normale stervelingen doet ze dat niet van je 1-2-trouwen-huisje-kindje, maar wel van je 1-2-trouwen-onsterfelijk worden in de onderwereld-kindje.
  Want jawel, na die zwangere cliffhanger van jewelste in De Godinnenwraak wordt Kate [SPOILER SPOILER SPOILER] moeder van een zoon in dit boek. Hiermee treedt ze toe tot de teen mom-club van Young Adult-heldinnen waartoe Bella Cullen ook al behoort. Kunnen we die show volgend jaar alsjeblieft op MTV krijgen? Pleaaaaaase please please?

  Maar goed, het boek heet Het GodinnenOFFER dus je kan misschien al raden dat alles niet zo maar even van een leien dakje loopt met Kate en haar kersverse gezinnetje. Titaan Kronos wil nog altijd de raad (en de wereld) vernietigen en met Calliope aan zijn zij en Henry op non-actief, ziet het ernaar uit dat dat nog gaat lukken ook.
  Bovendien heeft hij zijn zinnen gezet op Kate als zijn toekomstig koningin en zit Ava – Kate’s beste vriendin – schijnbaar mee in het complot om die ambitie te verwezenlijken. Terwijl eeuwenoude allianties op de proef gesteld worden en nieuwe spelers op het toneel verschijnen, staat de raad van Olympus aan het begin van de grootste godenoorlog aller tijden, en die zal niet eindigen zonder dat er wat onsterfelijk bloed vergoten wordt …

  Kate worstelt doorheen het hele boek om haar rol te vinden in deze gebeurtenissen, terwijl ze er tegelijkertijd ook alles aan doet om haar gezin veilig te stellen. Dat vind ik altijd wel leuk aan het volwassen worden van YA-personages: het moment waarop het allemaal niet langer draait om de liefde veroveren en optioneel ook in één klap de wereld te redden, maar simpelweg je familie te beschermen. Dat is iets waar iedereen van ons herkenning in kan terugvinden – je hoeft er zeker geen onsterfelijke god of godin voor te zijn. Net zoals Bella in Twilight van een gedwee meisje verandert naar een fierce mommy lioness, ondergaat Kate hier een gelijkaardige transformatie die ik zeker kon appreciëren.

  Wat ik wel altijd een beetje heb met de boeken uit deze reeks, is dat ik nooit echt 100% door heb wat er aan de hand is en dat ik soms een beetje overweldigd raak door de vele personages en namen. Ook bij boek drie duurde het dus weer eventjes vooraleer ik in het verhaal zat en weer helemaal “mee was” met alle mind games die de goden onderling spelen. Ik denk dat ik dit gevoel minder zou hebben als ik het boek in z’n oorspronkelijke taal gelezen zou hebben, maar dat ligt misschien eerder aan mijn eigen Nederlandse leescapaciteiten dan aan het verdienstelijke vertaalwerk.

  edenIk vind de manier waarop Aimée Carter romantiek in haar boeken verwerkt heel realistischen gedurfd in zijn subtiliteit. Als je echt wil wegzwijmelen bij de perfecte fictieve relatie, is dit dus misschien niet je ding. De relatie tussen Kate en Henry kwam traag (heeeel erg traag) op gang in de vorige delen. Heel wat obstakels hielden de twee uit mekaar, met lange scheidingsperiodes tot gevolg waarin er in het boek van romantische momenten geen sprake is.
  Toch is Kate’s liefde voor Henry een constante in het verhaal en net door de afwezigheid van frequente fysieke uitingen hiervan, wordt het veel meer Kate’s verhaal dan het verhaal van hun romance. Admirabel! Henry heeft dan misschien niet helemaal mijn fangirlhart gewonnen, mijn respect heeft ‘ie zeker wel. (Foto = fan art by me)

  Wat ik een beetje jammer vond, was dat het einde van deze trilogie ons geen flashforward gunde. Er wordt wel goed de tijd genomen om alles netjes af te sluiten en afscheid te nemen van alle personages op hun eigen manier, maar we kregen helaas geen glimps in de toekomst van Kate, Henry en de rest.
  Persoonlijk ben ik wel fan van een flashforward in het laatste hoofdstuk, want dat had het einde naar mijn mening nog emotioneler kunnen maken. Tikje spijtig, dus! Op de achterflap van dit boek omschrijft Young-Adults het alleszins als een bitterzoet einde, en daar ben ik het eigenlijk wel volledig mee eens!

  Ik twijfel daarom ook behoorlijk hard tussen 3,5 en 4 sterren … Ik vond het zeker het beste boek uit de reeks en de cover is opnieuw pra-ha-hachtig (het bloedmooie covermodel, die diepgroene achtergrondkleur, de glanzende accentjes – beautiful!), maar durf nu ook weer niet zeggen dat ik ‘m tot mijn favorieten reken. Toch was het zeker wel entertainend leesmateriaal en maakten de personages een indrukwekkende groei door die zeker beloond moet worden. Gaan we dan maar voor 3,8/5 sterretjes? ;-) Oké oké, ik zal afronden naar 4!

  PS: Wel een vreemd “foutje” (?) gevonden in dit boek – Kate zegt namelijk ergens dat haar zoontje weent met tranen, maar dat doen baby’s die pas een week oud zijn helemaal nog niet als ik me niet vergis. Ik ben zelf nochtans zeker geen babyexpert (a-lles-be-halve), dus ik vind het wel gek dat dit niet opgemerkt is in de eindredactie? Nee? Geen moeders in het Harlequinteam? Och ja, detail! (Of misschien heb ik het wel gewoon helemaal mis, haha).

  http://mijnbreiniseenboekenkast.wordpress.com/2014/08/11/recensie-het-godinnenoffer-aimee-carter/

  Vanessa (mijnbreiniseenboekenkast.wordpress.com) - 22 augustus 2014

 • Het godinnenoffer

  In het begin duurde het weer even vooraleer ik volledig in het verhaal kwam. Natuurlijk zat er weer wat tijd tussen de release van dit afsluitende deel en het moment waarop de laatste bladzijde van deel 2 omsloeg, maar ik denk dat het ook door het afwisselen van namen komt. De bekende mythische namen worden immers regelmatig vervangen door de modernere namen waarmee de goden momenteel worden aangesproken. Ik vind het nog steeds een vreemd idee om Zeus aan te spreken als Walter. De indrukwekkende wezens die we kennen uit de lessen mythologie een menselijke naam toekennen lijkt wel wat weg te hebben van heiligschennis. ;)

  Kate heeft zoveel te verwerken in korte tijd. Ze komt in de ene na de andere benarde situatie terecht en moet ontzettend moeilijke beslissingen nemen. Hierdoor hou je natuurlijk geen tijd over om stil te staan bij de dilemma’s waar tieners zich doorgaans het hoofd over breken. Je merkte dan ook aan de hand van conversaties in dit boek, dat Kate gedwongen wordt om in een recordtijd volwassen te worden.

  Wat me ook opviel is dat Kate en Henry wel een erg belangrijke rol spelen in dit verhaal maar dat de focus zeker niet op de romantiek ligt in dit boek. Geen zoete conversaties, of overduidelijke uitingen van hun liefde voor elkaar. Nee, die gevoelens komen slechts in subtiele details naar voren, de aandacht ligt in dit boek veel meer bij de dreigende spanning en de moeilijke keuzes die genomen moeten worden. Hierin verschilt de Godinnen-reeks van Aimee Carter dus wel ten op zichte van andere YA-boeken.

  Maar ondanks het feit dat ik er wel van hou wanneer de aandacht mooi wordt verdeeld tussen de actie én romantiek, merkte ik bij dit boek wel dat het verhaal door deze subtiele benadering, vaak wat afstandelijker overkomt. Hierdoor werd het wel wat moeilijker om me te laten meeslepen in het verhaal. Dit laatste deel in de Godinnen-serie zorgde er echter wel voor dat het verhaal mooi werd afgerond. Geen losse eindjes en onopgeloste mysteries en dat is dan weer een groot pluspunt voor iemand die geen fan is van een open einde.

  Zwartraafje - 20 augustus 2014

 • Het beste van de Godinnentest-trilogie!

  Ik moet zeggen dat ik van deze achterflap tekst toch wel het meest nieuwsgierig werd van alle Godinnentest boeken tot nu toe. En toen ik begon te lezen, had ik gelijk een beter gevoel dan dat ik bij deel 2 had. Kate is namelijk duidelijk volwassener geworden. Ook in haar gedrag en dat vond ik gelijk een groot pluspunt. Ik vind haar nu ze wat ouder is, leuker om te lezen. Maar zoals de titel misschien al verraad en de achterflap tekst eveneens, staat Kate weer voor een onmogelijke keuze. En deze is beter dan alle voorgaande of moet ik zeggen crucialer?

  Ze probeert zich door de situaties heen te worstelen terwijl ze ook aan het welzijn van haar gezinnetje moet denken. Maar de liefde tussen Kate en Henry vind ik een beetje saai en er zit weinig diepgang in. Sommige boeken hangen van romantiek aan elkaar, dat hoeft van mij nou ook weer niet. Maar dit gaat wel erg stroef. Maar toch vond ik het op het einde wel schattig worden (ik zeg niks!).

  Het einde is ook echt wel goed vind ik, het wordt allemaal netjes afgesloten en ik bleef niet met vragen achter. Al ben ik nog wel benieuwd hoe het hun in de toekomst gaat verlopen. Ik vond dit boek de beste uit de Godinnentest-trilogie en daarom 4 sterren!

  Marlies (teatimebooks.nl) - 20 augustus 2014

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

You're reviewing: Het Godinnenoffer (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value