Olsthoorn, Renée

Renée Olsthoorn (Den Haag, 1952) wilde als jong meisje achtereenvolgens balletdanseres, beeldend kunstenaar en actrice worden. Het werd ten slotte vertaalster Frans en Engels. Wat Renée betreft is dat evengoed een creatief vak, waarvan ze hoopt het tot op heel hoge leeftijd te kunnen blijven uitoefenen. Schrijven werd voor haar pas op...

Renée Olsthoorn (Den Haag, 1952) wilde als jong meisje achtereenvolgens balletdanseres, beeldend kunstenaar en actrice worden. Het werd ten slotte vertaalster Frans en Engels. Wat Renée betreft is dat evengoed een creatief vak, waarvan ze hoopt het tot op heel hoge leeftijd te kunnen blijven uitoefenen. Schrijven werd voor haar pas op latere leeftijd een passie, toen ze geobsedeerd raakte door Jane Austens Pride and Prejudice en ze zich aansloot bij een internationale onlinegemeenschap van Jane Austen-fanfictionschrijvers en -lezers. Tegenwoordig schrijft ze uitsluitend in haar eigen taal, met name voor haar humoristisch maatschappijkritische blog Nogal Irritant. Zowel de Engelse verhalen als de Nederlandse blogs zijn online te lezen.

Renée kan de Noordzeekust niet missen en woont zodoende nog steeds in Den Haag, met echtgenoot en beeldend kunstenaar Bernard Olsthoorn, bij wie ze twee schatten van kinderen heeft.

Shop By

Selectie verfijnen

Van laag naar hoog sorteren

2 boeken

Van laag naar hoog sorteren

2 boeken