Boek

€ 10,00

E-book

€ 7,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Denny Malone werkt niet bij de politie van New York, hij ís de politie en hij ís New York. De straten - en hun bewoners - zijn van hem. Hij is de koning, de alleenheerser.
Boek :
E-book :
Deeltitels Lek
ISBN 9789402726701
Dikte (in mm) 34
Aantal pagina's 464
Auteur(s) Winslow, Don ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 22 aug. 2017
Deeltitels Lek
ISBN 9789402752694
Aantal pagina's 408
Auteur(s) Winslow, Don ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 22 aug. 2017

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

8.7

Gebaseerd op 6 recensies
 • Heftig

  Het is een thriller die haast overkookt van spannende gebeurtenissen, onverwachte wendingen en staaltjes durf en doodsverachting. Een heftige leeservaring.

  NBD - 6 december 2017

 • Corruptie; goed of slecht? Het levert in ieder geval een ijzersterkt thriller op

  Met de grauwe donkere cover kan het niet anders dan dat er een rauwe politie thriller volgt. De afbeelding op de cover maakt ook direct duidelijk waar het verhaal zich afspeelt. De rode letters van de titel Lek spatten van de pagina af en trekken in een boekhandel zeker de aandacht. Het dilemma “goede agent of slechte agent” dat op de cover staat, is gelijk het centrale thema van Lek. Hoofdpersoon Denny Malone is de agent waar deze thriller om draait. Hij is arrogant, de koning van de straat en de onofficiële leider van de North Manhattan Task Force. Maar Malone heeft ook een andere kant; de kant die maakte dat hij agent werd. De Ierse standvastige agent heeft principes waar hij voor staat; hij staat voor en zorgt voor veiligheid op straat voor de fatsoenlijke bewoners, met alle middelen die nodig zijn. De lezer leert Malone kennen op het moment dat hij zelf terugblikt op zijn leven, achter de tralies van een FBI cel. Daarna neemt Winslow ons mee terug in de tijd, naar het moment dat Malone een keuze maakte die zijn leven uiteindelijk zou veranderen. In verschillende delen krijgt de lezer zicht op de wijze waarop Malone en zijn maten hun werk doen in de wijk en word de lezer steeds opnieuw aan het denken gezet over wanneer iemand een goede of een corrupte agent is. Hierna maakt Winslow weer een sprong in de tijd en kijken we mee terwijl Malone onder vuur komt te liggen en voor de keuze komt te staan.......of naar de gevangenis voor zijn acties of het accepteren van de deal die hem tot rat maakt. Wat Winslow heel goed voor elkaar heeft gekregen, is de spanning vanaf het eerste moment aanbrengen en weten vast te houden. Want al snel blijkt dat op ieder niveau opnieuw de vraag speelt wie er “goed” is en wie “corrupt”. Lek is een thriller met veel momenten van forse actie, onverwachte wendingen en personages die steeds opnieuw gedwongen worden om keuzes te maken die niet alleen hun eigen maar ook andermans levens beïnvloeden. Een genot voor thrillerlezers!

  Karina Hoekerswever - 18 september 2017

 • Stoere politiethriller met veel actie!

  Lek van Don Winslow net uitgelezen. Het is een dikke pil van 462 pagina's. De kaft laat de stad New York bij avond zien. Ik denk dat de kaft en de tekst op de achterkant in eerste instantie mannen zal aantrekken. Zelf had ik het boek niet gekocht omdat ik de schrijver niet kende.
  Wel houd ik van politie thrillers! Het boek was voor mij een verrassing. Het begint met een situatie in de toekomst. Omdat je dit weet, wil je ook weten hoe deze politie agent daar gekomen is. Welke situaties en beslissingen hebben hiertoe bijgedragen en welke normen en waarden? Hebzucht, de New york gangs, drugs....de schrijver laat een New York zien die de gemiddelde toerist niet ziet.

  Het verhaal is stoer, mannelijk en bij tijd en wijle in grof taalgebruik geschreven. Bij het lezen ging mij herhaaldelijk een tune van een tv programma door het hoofd. Het verhaal leest goed weg, het is spannend en was zo verslavend dat ik, omdat ik vooral voor het slapen gaan lees, een paar hele korte nachten heb gehad.

  Het boek begint met een vrij lange introductie. Het duurde even voordat ik doorhad waar het naar toegaat. Ik kan alleen maar zeggen, lees hier even door. De schrijfstijl van de schrijver maakt dat het lezen prettig is.

  Al met al. Een top boek, alhoewel ik wel denk dat niet iedere vrouwelijke standaard thriller lezer deze snel zou pakken op basis van de kaft....Maar probeer hem eens en je zult verbaast zijn over dit boek! Aanrader!

  Ellen Bossink - 8 september 2017

Pagina:
 1. 1
 2. 2

You're reviewing: Lek (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value