Pick Three (luxe formaat)

|Zuckerberg, Randi

Boek

€ 19,99

E-book

€ 13,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Perfectie is een mythe. Kies voor focus.
Boek :
E-book :
Deeltitels Pick Three
ISBN 9789402701463
Dikte (in mm) 35
Aantal pagina's 400
Auteur(s) Zuckerberg, Randi ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 4 sep. 2018
Deeltitels Pick Three
ISBN 9789402755787
Aantal pagina's 202
Auteur(s) Zuckerberg, Randi ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 4 sep. 2018

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

7

Gebaseerd op 6 recensies
 • Het boek is vlot geschreven

  Het boek is vlot geschreven, waarbij de auteur zichzelf echt laat zien. En de insteek van dit boek werkt; het geeft focus en rust in je leven, waardoor je levenskwaliteit en je mate van aandacht voor de verschillende gebieden toeneemt.

  NBD Biblion - 5 februari 2019

 • Een lichtbaken van herkenning

  Randi Zuckerberg raadt aan om drie categorieën per dag uit Familie, Werk, Vrienden, Gezondheid en Slaap te kiezen. En om je schuldgevoel te verbannen. Zorg er wel voor dat in de loop van de weken de vijf categorieën min of meer in balans voorkomen verdeeld over de dagen. Daarmee geef je jezelf speelruimte voor die keren dat je extra aandacht aan je werk of familie moet besteden.

  Zuckerberg sprak veel mensen voor dit boek. Per categorie bespreekt ze 5 types (van de …fanaat tot de …vermijder), met persoonlijke voorbeelden van mensen. Vooral dat laatste is indrukwekkend en overtuigend. Het laat zien dat in alle gevallen de pick three werkt en de pick four of pick five niet. Zolang de balans in grote lijn (niet per dag maar per periode) klopt met aandacht voor de verschillende categorieën, dan zijn mensen gelukkig en succesvol. Het boek staat verder per categorie vol praktische tips en het eindigt met het moment waarop je jouw Pick Three gaat kiezen. De lezer mag zelf aan de slag en naar zijn eigen leven kijken.

  Wat mij betreft mocht de focus kant wat meer uitgelicht worden. Want hoe zorg je er nu voor dat de focus echt op de drie gekozen categorieën blijft bij elk ding dat je doet? Het boek leest vlot, is met humor en voorbeelden uit Zuckerbergs eigen leven doorspekt. Tezamen met al die voorbeelden van mensen die ook worstelen met hun balans, voelt het verhaal ondanks de open deuren die hier en daar ingetrapt worden, toch als een lichtbaken van herkenning. Voortaan kies ik zonder schuldgevoel.

  Liane - 3 september 2018

 • Leest makkelijk weg. Het begint heel enthousiast en inspirerend alhoewel het geheel wel wat typisch Amerikaans is. De auteur beschrijft hoe ze op zoek was naar perfectie en succes en hoe ze dat voor elkaar kreeg. Door juist niet perfect te willen zijn. Ki

  Pick Three - Randi Zuckerberg


  In het nieuwste boek van Randi Zuckerberg (ja, de zus van Mark… van Facebook): PICK THREE probeert ze haar lezers te motiveren om niet te veel te doen en niet te veel tegelijk te doen. Maar dat wat je wel doet echt aandacht te geven. Voor haarzelf heeft ze 5 hoofdcategorieën gevonden: werk, familie, vrienden, gezondheid & slaap. Door niet elke dag alles te willen doen, maar 3 bewuste keuzes per dag te maken laat ze zien dat je gelukkiger en succesvoller kunt worden.  Het boek leest lekker weg en de hoofdstukken zijn logisch verdeeld. Het lijkt alsof de schrijver tegen je praat en jou vertelt over haar zoektocht naar perfectie en geluk. Ze wil dat je het beste uit jezelf haalt, het is een soort zelfhulpboek.


  In het begin van het boek vertelt Randi hoe ze vroeger alles wilde doen en ook nog eens alles perfect wilde doen. Hoe ze zich stortte op haar werk bij Facebook en geen tijd had voor slaap, familie en vrienden. Naarmate ze ouder werd en andere keuzes ging maken, kom je erachter dat je niet alles kunt doen. En als je wel alles doet, kun je alles maar half doen. Daarom maakt ze elke dag opnieuw bewust de keuze of ze zich focust op werk, vrienden, familie, gezondheid of slaap. Het hoeft niet perfect. Elke dag kun je weer een nieuwe keuze maken.


  Naast haar verhaal over haar eigen zoektocht naar geluk en succes, beschrijft ze ook veel voorbeelden van vrienden en bekenden die prachtige voorbeelden zijn in haar boek. Ze gaat uitvoerig in op de 5 categorieën en elke categorie wordt ondersteund door duidelijke en herkenbare voorbeelden.


  Aan het begin van het boek werd ik zelf lekker enthousiast, zoals ik wel vaker heb bij dit soort zelfhulpboeken. Naarmate het boek vordert, had ik een iets minder sterk gevoel dat ik echt iets moest doen. De voorbeelden lezen lekker weg, maar ik kon me er zelf niet echt in herkennen.


  Voor elke categorie legt ze uit dat er mensen zijn die fanaat, vermijder, restaurateur, superheld en verdiener zijn. En bij elk stukje heeft ze voorbeelden en uitleg en vervolgens tips. En elke keer legt ze weer de link naar haar eigen leven. Daardoor leest het boek makkelijk en is het herkenbaar opgebouwd. Aan de andere kant voelde het voor mij wel erg “Amerikaans” en niet altijd helemaal passend in bijvoorbeeld Nederland.


  Het boek eindigt met cijfertjes. Bijvoorbeeld hoeveel combinaties van de 5 categorieën je kunt maken als je er elke dag 3 mag kiezen. En dat ze niet van to-do lijstjes houdt, maar wel vana tadaa (ik heb het gedaan) lijstjes.


  Tot slot vind je wat tabellen om zelf in te vullen en om direct mee aan de slag te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen pick three maken, combinaties voor de hele week maken, bijhouden hoe vaak je een categorie hebt gekozen, een lijstje waarin je zelf voorbeelden (namen) kunt invullen van mensen die jij kent die passen bij bijvoorbeeld een werkfanaat, een vriendenvermijder of een gezondheidsuperheld. Er staat een vragenlijstje zodat je erachter kunt komen wat jij precies bent, er staat een challenge en een tweemaandenschema.


  Een heel hoofdstuk dus met praktische tips, voorbeelden en schema’s. Misschien werkt het voor menig lezen. Of Amerikaanse lezer. Persoonlijk voelde ik me aan het einde niet zo aangetrokken om dat soort lijstjes en schema’s in te vullen. Desalniettemin zorgt het lezen ervan er wel voor dat je erover gaat nadenken en zelf toch voorbeelden gaat bedenken. En misschien helpt het je om meer rust te krijgen, gelukkiger of succesvoller te worden… Dat zou mooi zijn.

  Anita Zwier - 3 september 2018

Pagina:
 1. 1
 2. 2

You're reviewing: Pick Three (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value