Bloedspel (luxe formaat)

|Kellerman, Faye

Boek

€ 19,95

E-book

€ 5,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

'Een jongen van vijftien schiet zichzelf dood met een wapen dat zes jaar geleden is gestolen uit de spreekkamer van een dokter. Dat maakt me nieuwsgierig, ja.’
Boek :
E-book :
Deeltitels Bloedspel
ISBN 9789402708608
Dikte (in mm) 32
Aantal pagina's 448
Miniserie Decker en Lazarus
Auteur(s) Kellerman, Faye ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 26 apr. 2016
Deeltitels Bloedspel
ISBN 9789402750744
Aantal pagina's 323
Miniserie Decker en Lazarus
Auteur(s) Kellerman, Faye ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 26 apr. 2016

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Kellerman, Faye

Faye Kellerman woont in Californië met haar man, thrillerschrijver Jonathan Kellerman. Ze studeerde wiskunde en tandheelkunde en werd uiteindelijk een auteur van wereldformaat: van haar boeken zijn meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht.

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

8

Gebaseerd op 3 recensies
 • Een thriller met levensechte thema's!

  Wanneer een jongen van vijftien jaar zichzelf dood schiet wordt dat niet als een zelfmoord beschouwd door zijn moeder. Ze klopt aan bij rechercheur Peter Decker en vraagt zijn hulp bij de afhandeling van deze zaak. Decker en zijn favoriete rechercheur Marge Dunn gaan aan deze dood meer aandacht schenken, hoewel de doodsoorzaak zelf geen twijfels oproept.
  Gregory Hess was een leerling op Bell & Wakefield, een exclusieve middelbare school in LA en had een hekel aan wapens. Waarom dan zichzelf doodschieten is de vraag? Het wapen blijkt al jaren geleden gestolen te zijn uit de spreekkamer van een dokter. Hoe kwam Greg aan dit wapen?
  Dat maakt nieuwsgierig.

  Als korte tijd later een leerlinge van dezelfde school dood gevonden wordt en dit ook op een zelfmoord lijkt is het duidelijk dat dit geen toeval kan zijn. Ook zij had zich door het hoofd geschoten met een wapen dat van iemand anders was. Decker en Dunn komen op het spoor van een groepje rijke, bevoorrechte jongeren die geweld en wapens niet schuwen. Maar is er een verband tussen hen en Greg en het andere slachtoffer Myra Gelb vragen ze zich af. Wat hebben ze nog meer gemeen dan dat ze op dezelfde school zitten?

  Ook bij Peter Decker zelf en zijn vrouw Rina Lazarus zorgt deze zelfmoord voor onrust. Gabe Whitman is de vijftienjarige zoon van een moordenaar en woont al een jaar bij hen in huis. Waarom hij daar woont, lees je in het verhaal. Hij heeft zich goed aangepast, maar ook hij heeft geheimen.

  'Bloedspel' is een thriller die je meeneemt in het onderzoek naar deze twee zelfmoorden maar die je ook een kijkje geeft in de wereld van jongeren in hun pubertijd. Het ontdekken van de liefde, hun lichamen en alle onzekerheid die daar bij komt kijken. Knap verwerkt thema en een mooie afwisseling.

  Bovendien wordt door Kellerman de afstand aangekaart tussen personen van een bepaalde religie en iemand die dat geloof niet aanhangt. In dit geval tussen een streng Joods gezin waarvan de ouders het hele leven van hun kinderen al gepland hebben. Ze zien het als een vanzelfsprekend iets dat hun kroost later trouwt met iemand van het joodse geloof. Het liefst met iemand waarvan de familie afkomstig is uit hetzelfde land als zijzelf; in dit geval Perzië (Iran).

  Het bestaat overal, deze angst om het geloof te verliezen of minder zuiver te maken door inmenging van een ander geloof.
  Ook hier in Nederland zien we het steeds meer gebeuren sinds een bepaalde mogendheid probeert mensen met een verschillende religieuze achtergrond tegen elkaar op te zetten.
  Ik ga hier hun naam niet gebruiken; dat zou teveel eer zijn.

  'Bloedspel' is het twintigste boek over met deze twee in de hoofdrol, waarin hun privéleven en het joodse geloof altijd een belangrijke rol spelen.
  Eerder las ik niets over Peter Decker en zijn vrouw Rina Lazarus, maar daar gaat verandering in komen.
  Ik had deze kanjer van 446 bladzijden in twee dagen uit gelezen. Het smaakt naar meer!

  Ik kijk uit naar 'Beestachtig", verwacht in oktober a.s.

  Mieke - 23 augustus 2016

 • intimidatie: je voelt het echt!

  Gregory,een jongen van 15 jaar oud pleegt zelfmoord. Zijn moeder snapt er niets van. Hij was niet depressief en ze wil dat de politie onderzoek gaat doen. De politie denkt dat de moeder het gewoon niet wil accepteren. Maar doordat ze elk spoor volgen, hoe klein dan ook, komen ze erachter dat er iets niet klopt. Decker besluit met zijn team om er verder in te duiken en de onderste steen boven water te halen. Het spoor brengt ze steeds weer terug naar een school,waar veel jongeren opzitten die nogal rijke ouders hebben. Of ze hebben een zeer goede cijferlijst gehad op hun vorige school om toegelaten te mogen worden. Deze school wil namelijk dat hun studenten naar de grotere universiteiten gaan. En ze kiezen dus de beste leerlingen uit. Maar is deze school echt zo goed?

  Bij Decker thuis loopt alles niet op rolletjes. Ze hebben Gabe in huis, hij is de zoon van een moordenaar/pooier. Zijn ouders konden niet voor de jongen zorgen. Gabe is ook 15 jaar ouden hij is een muzikaal talent. Hij is al toegelaten tot Juliard. De school voor jonge veelbelovende muzikanten. Hij gaat niet naar school, krijgt thuis les. En zijn scholing richt zich vooral op het pianospelen. Daar ziet hij zijn toekomst in. Maar hij heeft zo zijn geheimen, hij lijkt in veel opzichten op zijn vader. Zeker als het op seksuele gevoelens aankomt. Gabes leven krijgt een andere wending als hij het meisje van zijn dromen ontmoet. Gabe is niet op zijn mondje gevallen, dus hij komt nogal eens in de moeilijkheden. Rina ( Deckers vrouw) probeert de jongen zoveel mogelijk bij te staan.

  Decker heeft het moeilijk om contact met Gabe te maken. Maar de zaak houdt hem echt enorm bezig. Een tweede leerling komt om het leven op vrijwel dezelfde manier. Hoe kan dit? Zij kwam ook van diezelfde smetteloze school. Er blijkt een groep op die school te zijn, die er maffia praktijken op na houden. Iedereen is doodsbang voor deze leerlingen. Ze maken daar de dienst uit. Deze leerlingen houden van zeer vreemde spelletjes die levensgevaarlijk zijn. En intimideren staat hoog op hun lijstje.
  Hebben deze leerlingen zelfmoord gepleegd? Of is er toch iets anders aan de hand?

  Het is een spannende thriller. Leest echt super vlot weg. En het is een vrij dik boek, maar daar merk je weinig van op deze manier. Een minpuntje vond ik wel het tienerliefde gedoe. Af en toe werd me dat echt even te veel. Ik snap dat je dolverliefd kunt zijn, maar het trekt de vaart soms echt even uit het boek. Dat is dan een minpuntje. Dat had van mij minder gemogen. Maar het hoort wel bij het verhaal, zo leer je Gabe beter begrijpen. Maar ietsje minder was voor mijn gevoel beter geweest.

  De stukken waar mensen geïntimideerd worden zijn echt zo goed! Je wordt in een hoek gedreven, ook als lezer. Je krijgt het benauwd en voelt dat je echt geen kant op kunt. Dat is echt heel goed beschreven! Daar kreeg ik echt de kriebels van! Een goede thriller 4****

  Natasja - 12 juni 2016

 • Niet weg te leggen

  Ik mocht dit boek voor een recensie lezen en dit was de eerste keer dat ik een Faye Kellerman las. Ik ben niet zo fanatiek als het om thrillers gaat, maar dit boek leest prettig weg. Het verhaal wisselt van Gabe – die als pleegzoon bij Decker en Lazerus inwoont naar Decker zelf. Ik weet dat er eerder boeken met dit echtpaar in de hoofdrol zijn verschenen en alles wat over hun of over Gabe’s leven ging vond ik minder interessant. Het borduurde duidelijk verder op eerdere gebeurtenissen. Maar het verhaal waar de thriller om draait is boeiend genoeg. Het vertelt het verhaal over de afstand tussen rijke jongeren en minder rijke jongeren en het idee dat de rijkere jongeren overal mee wegkomen. Het is niet zenuwslopend of vreselijk spannend, maar je wil toch weten of Gregory zelfmoord heeft gepleegd, wat hem de laatste maanden heeft beziggehouden en wat er eventueel anders gebeurd kan zijn. En dus kan je het boek niet meer wegleggen.

  Marjon - 17 mei 2016

You're reviewing: Bloedspel (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value