De Teruggekeerden (luxe formaat)

|Mott, Jason

Boek

Normale prijs: € 12,95

Special Price € 10,00

Niet op voorraad

E-book

€ 6,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar


Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud.

Een aangrijpend boek, dat vragen oproept die lang blijven hangen.

Alles weten over dit boek en de auteur? Klik hier

Boek :
E-book :
Deeltitels De Teruggekeerden
ISBN 9789034753212
Dikte (in mm) 24,5
Aantal pagina's 384
Miniserie De Teruggekeerden ,
Auteur(s) Mott, Jason ,
Reeks IBS Thriller ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Boeknummer 74
Publicatiedatum 27 aug. 2013
Deeltitels De Teruggekeerden
ISBN 9789461996909
Aantal pagina's 271
Miniserie De Teruggekeerden ,
Auteur(s) Mott, Jason ,
Reeks IBS Thriller ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Boeknummer 74
Publicatiedatum 27 aug. 2013

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Mott, Jason

Jason Mott studeerde poëzie en literatuur aan de University of North Carolina. Zijn gedichten werden in diverse literaire tijdschriften en dichtbundels gepubliceerd, wat hem een nominatie voor de Pushcart Prize Award opleverde, een prestigieuze literaire prijs die aan onder anderen John Irving en Raymond Carver werd toegekend.

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

7.6

Gebaseerd op 32 recensies
 • mysterieus verhaal!

  In 1966 verliezen Lucille en Harold Hargrave hun 8-jarige zoon Jacob. Het was een ongeluk.
  50 verdrietige jaren later staat Jacob ineens op de stoep. Nog steeds 8 jaar oud, blakend van gezondheid! Harold gelooft niet dat het zijn zoon is. Maar Lucille neemt de jongen in huis en voor haar is het een tweede kans om weer moeder te zijn. Ookal zijn ze nu 50 jaar ouder, ze moeten hem een kans geven. Het blijft niet bij Jacob. Over de hele wereld komen mensen ‘terug’. Ze worden weer in contact gebracht met hun familie. De ene familie ontvangt ze met open handen. De andere wil er niets mee te maken hebben. Zeg nou zelf, het is toch ook een beetje creepy? Ze blijven maar terug komen. Het stopt niet. De wereld wordt overvol. De Teruggekeerden worden in kampen opgesloten, tot men weet wat ze zijn en waar ze vandaan komen. De mensen worden bang, er moet iets gebeuren! Dit moet stoppen! Toch????Maar op een moment zijn er meer Teruggekeerden dan Ware Levenden. De chaos die dan ontstaat is bijna te erg voor woorden. Mensen kiezen een kant…Mensen worden gek….Mensen doen dingen die absoluut te gruwelijk zijn voor woorden! Iedereen moet een keuze gaan maken….Aan welke kant sta jij? Stel je eens voor dat het een geliefde van jou is….Wat zou je doen? Een echt dilemma. Prachtig, emotioneel verhaal. En een tikkeltje creepy. Die teruggekeerden hebben iets waar je je vinger niet op kunt leggen……..
  Je wilt weten hoe dit afloopt……..4 sterren****

  natasja - 31 augustus 2014

 • Boekenfan geeft mening!

  De rode draad in dit boek is het verhaal van Harold en Lucille. 50 jaar geleden verloren zij hun 8-jarige zoon Jacob door verdrinking. Nu, 50 jaar later, staat plots de nog steeds 8-jarige Jacob aan hun deur. Dit overkomt niet alleen Harold en Lucille. Over ter wereld duiken Teruggekeerden op. Hun komst brengt niet alleen vreugde maar ook heel wat angst, verwarring en ontkenning. Lucille is dankbaar dat haar zoon teruggekeerd is. Harold daarentegen heeft zijn grootste twijfel en kan in deze jongen niet zijn zoon zien. Toch zal hun situatie ertoe leiden dat Harold dichter bij Jacob komt, zijn vaderrol opneemt en hem in bescherming moet nemen. In de dorpsschool wordt een soort opvangcentrum georganiseerd waar alle Teruggekeerden naartoe gebracht worden. Het lijkt wel een soort concentratiekamp. Bussen vol Teruggekeerden rijden af en aan. Steeds meer “vreemde wezens” worden ondergebracht in de ondertussen veel te kleine school. De school en zelfs het dorp lijkt uit zijn voegen te barsten. Enkele dorpsbewoners zijn niet gelukkig met de komst van al die vreemde wezens en lokken opstand uit, gevoed door angst voor het onbekende.

  De titel en de korte inhoud van het verhaal sprak me erg aan. Toch ben ik een beetje op mijn honger blijven zitten. Een echte thriller in de zin van een spannend boek, een nagelbijter, is het niet. Wel wekt het verhaal steeds nieuwe vragen op, waardoor een soort nieuwsgierigheid en spanning opwekt.
  De schrijfstijl is vlot en beeldend. Vanaf het eerste moment zat ik in het verhaal en kon me bijna elk detail zo voorstellen. Maar toch mis ik het echte verhaal. Het is een vlak verhaal, zonder veel wendingen. Met dit gegeven kon volgens mij meer gedaan worden.
  Het hoofdverhaal, het verhaal van Lucille en Harold, wisselt af met korte hoofdstukken met verhalen van andere Teruggekeerden. Enerzijds geeft dit wel wat afwisseling en een kijk op andere personages en hun omgeving. Anderzijds geeft het geen meerwaarde aan de verhaallijn.
  De schrijver heeft niet de bedoeling een antwoord te vinden voor dit fenomeen van Teruggekeerden. Geen uitleg, geen sturen naar een bepaalde zienswijze. Na afloop van het verhaal blijf je dus met heel wat vragen zitten. Het doet je nadenken over leven en dood, afscheid en verdriet. Het doet je even wat dieper graven in je eigen leven maar ook in je eigen hart en ziel. Wat als dit mij zou overkomen…

  Edith Dumoulin - 24 januari 2014

 • Boekenfan geeft mening!

  In augustus 1966 komt het 8 jarig zoontje van Lucille en Harold om het leven. Een verdrinkingsdood. Nu 50 jaar later staat Jacob (zo noemde de zoon) terug voor de deur en is hij nog steeds 8 jaar.
  En hier komen dan eveneens de eerste vragen: hoe kan dit? zijn dit wel mensen? wat herinneren ze zich van hun eigen dood en het leven erna.
  Jacob is niet de enige, her en der over de hele wereld komen er teruggekeerden tevoorschijn.
  Zo erg dat er kampen worden gebouwd waar de teruggekeerden moeten verblijven.
  Rellen breken uit, meer vragen blijven rijzen. Mensen die ooit een dierbaar hebben verloren zijn tegelijk bang en nieuwsgierig of die persoon ook bij een teruggekeerde hoort.
  Mensen worden bang van elkaar en je stelt je zelf toch de vraag hoe zou ik mij voelen als dit moest gebeuren.
  Ook het einde vond ik verassend en tegelijk krijg je nog meer vragen alleen geen antwoorden.
  Toen ik de kans kreeg om dit boek te kunnen winnen om te lezen en een recensie over te schrijven deed ik maar al te graag mee.
  En dit om eens iets anders te lezen dan chicklit en aspe en omdat het verhaal over teruggekeerden mij wel aansprak. Het leven na de dood heeft mij altijd aangesproken.
  Omdat ik een heel ander soort boeken gewoon ben had ik in het begin even de moeite om er in te komen. Het is heel anders geschreven dan boeken die ik gewoon ben.
  Ik vond het boek goed maar niet super.
  Ik vond het traag geschreven en het kon mij niet genoeg boeien.
  Als ik het las bleef ik lezen maar ik had niet het gevoel dat het mij opslorpte.
  Wat ik wel leuk vond is dat er tussen bijna elk hoofdstuk werd geschreven over een andere teruggekeerden. Ook een leuk weetje Jason Mott zijn boek wordt verfilmd. Ik heb reeds een teaser hiervan gezien en dat zag er ook veelbelovend uit. Hopelijk is de film leuker om te volgen en niet traag.

  Daisy Van der Borgt - 16 januari 2014

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 11

You're reviewing: De Teruggekeerden (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value