Boek

Normale prijs: € 15,00

Special Price € 10,00

E-book

€ 7,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St. George de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Boek :
E-book :
Deeltitels Pupil
ISBN 9789402701401
Dikte (in mm) 38
Aantal pagina's 448
Auteur(s) Kagawa, Julie ,
Reeks Young Adult , HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 9 jul. 2015
Deeltitels Pupil
ISBN 9789402511765
Aantal pagina's 353
Auteur(s) Kagawa, Julie ,
Reeks Young Adult , HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 9 jul. 2015

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Kagawa, Julie

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-series als The Iron Fey en Blood of Eden. Ze is geboren in Sacramento en opgegroeid op Hawaï, waar ze al met schrijven begon toen ze nog op school zat. Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

8.4

Gebaseerd op 5 recensies
 • Een goed verhaal over vriendschap en vertrouwen, liefde en verraad.

  Pupil – Het eerste deel van de Talon-Saga

  Waar gaat dit verhaal over?

  Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St. George de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

  Ember en Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden.
  Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgegroeid met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

  Wat vond ik van het boek?
  Een meisje komt in opstand tegen een maatschappij die draait op dwang en onderdrukking, en kiest een jongen voor liefde in plaats van dood.

  Deze woorden op de achter(binnen)flap zorgden er voor dat ik heel nieuwsgierig werd naar de inhoud van dit boek. Eerder was ik nog niet bekend met het werk van Julie Kagawa.
  De cover liet me meteen kennismaken met Ember. Het is een afbeelding van haar huid, ik had niets te veel verwacht. Heel mooi!
  Het boek bestaat uit twee delen, de hoofdstukken hebben als titel de naam van diegene door wiens ogen je het verhaal ziet. De wisselende tijdlijnen lieten me kennismaken met Ember, Dante, Garret, en Riley. Ik wist meteen wiens tijdlijn het betrof mede dankzij de titels.
  Tenslotte een epiloog met als titel 'Dante'.

  Ember kan behoorlijk dwars liggen;
  'Je bent je er van bewust dat we allebei draken zijn, he? Je menselijke preutsheid zegt me niets.'
  'Dat is dan pech voor je, want mij kan het wel schelen.' Ik sloeg mijn armen over elkaar en bleef hem koppig aanstaren. Hij staarde terug. Misschien gedroeg ik me te veel als mens, maar mijn oude leraren hadden er een zekere mate van preutsheid ingehamerd, en steeds opnieuw gewaarschuwd dat we ons niet spiernaakt in menselijk gezelschap mochten vertonen, ook al droegen we in onze ware gedaante nooit kleren. 'Je kunt het belachelijk vinden, maar ik transformeer nog geen haar zolang jij kijkt. Dus als je nog met me wilt gaan vliegen, draai je dan om!'

  Het verhaal wordt door de auteur rustig opgebouwd, je krijgt de kans als lezer om ieder karakter goed te leren kennen. Het had voor mij iets minder uitgebreid gemogen, maar het was niet heel hinderlijk. De snelheid en spanning lagen vooral in het einde van het verhaal, waardoor het boek toch een stuk prettiger werd om te lezen.

  Mijn mening: Een goed verhaal over vriendschap en vertrouwen, liefde en verraad. Maar ook over de vrijheid willen proeven en ongebonden willen zijn.

  Mieke Schepens - 9 juni 2017

 • Dikke pil met prima verhaal!

  Bestsellerauteur Julie Kagawa weet hoe ze een fantasy-reeks moet schrijven. Haar nieuwste boek ‘Pupil’ telt maar liefst 413 pagina’s. Ember en Dante Hill is een jonge drakentweeling die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Een zomer mogen ze als gewone tieners genieten voordat Talon beslist over hun toekomst. Ze vermaken zich perfect met vrienden op het mooie Crescent Beach. De spontane Ember wordt verliefd op de serieuze Garret. Wat ze niet weet is dat hij lid is van de Orde van St. Joris en de opdracht heeft om draken te vernietigen. En wie is toch die mysterieuze persoon…?

  ‘Pupil’ is vlot geschreven en sleurt je mee in het verhaal. Het boek is geschreven in de eerste persoon, waardoor je mee kunt leven met de diverse hoofdpersonen. Dat heeft echt een toegevoegde waarde. ‘Pupil’ is een spannende Young Adult met een prima spanningsboog en verrassend plot.

  Ellen - 3 november 2015

 • Een echte pageturner

  Een spannend fantasyverhaal over een opstandige, nieuwsgierige jonge drakin die op zoek is naar haar identiteit en de waarden en normen waar ze voor wil staan. Een echte pageturner vol actie, geheimen en romantiek.

  NBD - 15 oktober 2015

Pagina:
 1. 1
 2. 2

You're reviewing: Pupil (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value