Winterland (luxe formaat)

|Faber, Kim, Pedersen, Janni

Boek

€ 21,99

E-book

€ 12,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Een thrillerdebuut van wereldklasse
Boek :
E-book :
Deeltitels Winterland
ISBN 9789402704891
Dikte (in mm) 32
Aantal pagina's 384
Auteur(s) Faber, Kim , Pedersen, Janni ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 25 feb. 2020
Deeltitels Winterland
ISBN 9789402759433
Aantal pagina's 410
Auteur(s) Faber, Kim , Pedersen, Janni ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 25 feb. 2020

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

8.7

Gebaseerd op 3 recensies
 • Een mooi geschreven en ingenieus opgezette thriller

  Een mooi geschreven en ingenieus opgezette thriller. Spannend en nieuwsgierig makend naar het onvermijdelijke vervolg.

  NBD - 15 april 2020

 • Actueel, en boeiend thrillerdebuut

  Door een professionele misstap wordt het duo Signe Kristiansen en Martin Juncker uit elkaar getrokken. Juncker wordt overgeplaatst naar Sandsted om daar een politiebureau op te gaan zetten. De spanning rond het plaatselijke asielzoekerscentrum is het enige dat zijn aandacht nodig heeft. Als er een aanslag in Kopenhagen plaats vindt voelt Juncker zich helemaal buitengesloten. Hij heeft het gevoel dat hij alles mist nu hij niet meer in Kopenhagen werkt.
  Winterland brengt je naar de koude dagen van december. De sfeer is zo toepasselijk dat je als lezer alleen maar wegkruipen voor de openhaard. De kracht van het verhaal zit in de combinatie van de sfeer, persoonlijkheden en dagelijkse levensvragen van de personages en de zoektocht naar de daders van de aanslag.
  Signe is een sterke vrouw die worstelt met haar eigen gevoelens, het runnen van een gezin en fulltime werken. Dit maakt haar gewoon zoals iedereen. Je herkent als lezer dilemma’s waar ze mee worstelt. Ze heeft ambities en die maakt ze waar. Toch heeft ze het gevoel dat ze tekortschiet op meerdere fronten. Ook Juncker heeft het in zijn privéleven niet makkelijk. De kracht van deze thriller is echt deze combinatie. Het is een nieuw speurders duo in de vele duo’s die al gecreëerd zijn, maar wel een duo dat je meteen beter wil leren kennen. Dit komt door de herkenbaarheid van de dagelijkse problemen in vooral het privéleven van Signe en Juncker.
  In Winterland leef je mee met alle personages en wil je meer weten. Het verhaal boeit direct door de proloog die je meteen naar een hoge spanningsboog brengt. Deze spanningsboog wordt pas na de laatst bladzijde van Winterland losgelaten.
  De kracht van het verhaal is ook de combinatie van actuele thema’s die over de hele wereld spelen. Dit verhaal had in elk land plaats kunnen vinden, de setting van de koude dagen voor kerst maakt het extra bijzonder en krachtig.
  Het schrijversduo Faber & Petersen hebben met Winterland een mooie start gemaakt voor een nieuwe serie. Signe en Juncker zijn als personage nog niet klaar, hopelijk krijgt de lezer de kans dit duo beter te leren kennen.

  Wendy van Lierop - 29 februari 2020

 • Een interessant, actueel en sterk debuut

  Het auteursduo Kim Faber en Janni Pedersen debuteerde in 2019 in hun thuisland Denemarken met de misdaadroman Winterland. Maar liefst 55.000 exemplaren werden er verkocht. Winterland stond op de shortlist voor de debutantenprijs van Bogforum en heeft de prijs gewonnen voor het beste debuut bij de Deense Criminele Academie. Kim is een voormalig journalist bij Politiken, waar hij 25 jaar als nieuws- en cultuurverslaggever heeft gewerkt. Janni is een verslaggever van misdaad en justitie op TV 2.

  Inspecteur Martin Junckersen, kortaf Juncker genoemd, is na een misstap, verwezen naar het dorp uit zijn jeugd, Sandsted, waar hij de leiding heeft over een zojuist geopend politiebureau. Sandsted verzet zich tegen de komst van een asielzoekerscentrum en aan hem te taak de gemoederen te sussen. Rechercheur Signe Kristiansen is nog steeds werkzaam op de voormalige afdeling van Juncker in hoofdstad Kopenhagen. Net voor kerst wordt Signe opgeroepen als er op het Nytorv plein een explosie heeft plaatsgevonden, die als snel de verdenking van een terroristische aanslag krijgt.

  Winterland start met een prikkelende proloog vanuit een oogpunt van een onbekende vrouw. Direct is duidelijk dat het duo Faber en Pedersen de gruwelijke details niet schuwen en staat het boek meteen op scherp en maakt je heel nieuwsgierig naar deze misdaadroman. Als snel wordt je volledig in het verhaal gezogen, de schrijfstijl van de duo is daarin de grote drijfveer. Ze schrijven betrokken, recht voor zijn raap, maar het belangrijkste is dat het een mix is van emoties en het onderzoek naar de daders van de aanslag. Er is een goede dosis aandacht voor de persoonlijke gevoelens en omstandigheden van zowel Juncker als Signe en dat maakt het een heel geloofwaardig boek om te lezen.

  Het boek wordt verteld vanuit het oogpunt van beiden en dat maakt het heel intens om te beleven. Een juiste dosering van informatie, zodat het continu boeiend blijft om door te lezen. De spanning, het belangrijkste onderdeel staat direct na de proloog en eerste hoofdstukken al op scherp. Dat blijft de hele tijd volop aanwezig, mede doordat je de emoties van zowel Juncker als Signe meebeleefd, maar ook het feit dat het verhaal zich op twee locaties afspeelt en deze langzaam met elkaar verweven door ontdekkingen die worden gedaan. Twee weken lang leef je intens met iedereen mee. Interessant is ook dat het boek niet stopt bij de daadwerkelijke oplossing van de zaak, maar je als lezer nog even verder meeneemt in de afhandeling en daarbij op het einde nog een verrassende gebeurtenis laat ervaren.

  De wereld van spannende boeken heeft er weer een nieuw en interessant speurdersduo bij, Juncker en Signe Kristiansen. Het auteurs duo Faber en Pedersen heeft een heel interessant, actueel en sterk debuut geschreven dat zeker doet smaken naar meer. Hun schrijfstijl en juiste dosering van spanning maakten het een genot om te lezen.

  Joyce - 19 februari 2020

You're reviewing: Winterland (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value