Outside In (luxe formaat)

|Snyder, Maria V.

Boek

€ 9,95
Niet op voorraad

E-book

€ 8,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Vroeger was Trella een sloof, alleen goed genoeg om de buizen van Binnen schoon te maken. Tot ze de mythische Poort naar Buiten ontdekte en een geslaagde opstand ontketende tegen de oppers. Ze had gedacht dat oppers en sloven nu vredig samen zouden kunnen leven en dat zij lekker kon doen waar ze zin in had, maar niets is minder waar.

Boek :
E-book :
Deeltitels Outside In
ISBN 9789034755872
Dikte (in mm) 25,5
Aantal pagina's 384
Miniserie Inside ,
Auteur(s) Snyder, Maria V. ,
Reeks Young Adult ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Boeknummer 6
Publicatiedatum 25 jun. 2013
Deeltitels Outside In
ISBN 9789461996541
Aantal pagina's 254
Miniserie Inside ,
Auteur(s) Snyder, Maria V. ,
Reeks Young Adult ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Boeknummer 6
Publicatiedatum 25 jun. 2013

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Snyder, Maria V.

Maria V. Snyder wilde als kind meteoroloog worden omdat ze zichzelf al achter tornado's aan zag jagen en door het oog van orkanen zag vliegen, maar hoewel ze inderdaad metereoloog werd, is het daar nooit van gekomen.

Het bleef bij dagdromen, ook later, tot ze ze ten slotte ging opschrijven. Publicatie liet lang op zich wachten, maar na haar eerste boek ging het snel, dankzij het succes van...

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

9.1

Gebaseerd op 7 recensies
 • Outside In

  Je zou denken dat het aangenamer wonen is in Binnen nu de tirannieke Trava's van hun verstoten zijn én momenteel zelf in de celblokken verblijven. Je zou verwachten dat zowel de oppers als sloven ontzettend opgelucht zijn nadat men de gigantische ruimte ontdekte die boven hen lag én binnenkort zal worden omgetoverd in extra leefruimte. Gek genoeg is net het omgekeerde het geval, de inwoners van Binnen zijn ontevreden.
  Nadat ze samen met haar medestrijders door hun geslaagde opstand de vrijheid van de bewoners van Binnen heeft kunnen vrijwaren én de extra ruimte ontdekte die het mogelijk maakt om uit te breiden, heeft Trella zich teruggetrokken uit het bestuur. Ze is ervan overtuigd dat ze het nu best kan overlaten aan mensen die meer ervaring hebben dan haar en beter weten wat er nu moet gebeuren. Maar blijkbaar weet de commissie het ook niet. Er wordt vooral veel gepraat én weinig gedaan terwijl de onrust tussen de bevolking steeds toeneemt.
  Na al de inspanningen en verliezen die nodig waren om hun doel te verwezenlijken staan er al nieuwe problemen klaar … de spanningen tussen sloven en oppers, het werk dat zich opstapelt nu de sloven niet meer worden afgejaagd, stakingen … én sabotage. Ernstige sabotage die de werking van Binnen ontregelen én een nog veel groter probleem bloot leggen.
  Geleidelijk aan komt Trella tot de vaststelling dat slimme woorden geen wonderen kunnen verrichten en dat is het moment waarop ze zelf terug de teugels in handen probeert te nemen.

  Ik heb minstens even hard genoten van 'Outside in' dan bij zijn voorganger. Misschien zelfs meer … Maria V. Snyder schrijft ontzettend vlot, bovendien lijkt haar verhaal ook dit keer nooit te vertragen. De ene gebeurtenis volgt de andere op, de personages moeten zich door tegenslagen heen worstelen en steeds opnieuw oplossingen zien te bedenken voor alweer een nieuwe probleem. Trella & Co weten dus wat doen en net als hen verveelt de lezer zich geen ogenblik.

  Zwartraafje - 18 januari 2014

 • Leest als een trein

  Tweede en laatste deel van deze spannende sciencefictionserie die leest als een trein vanwege de vlotte dialogen, aansprekende beschrijvingen van Trella’s fascinerende wereld, de spanning en de prettige, ruime bladspiegel.

  W.M. Bruins-Jorna, NBD Biblion - 18 september 2013

 • To the bridge, please

  Een waarschuwing voor iedereen met een (te) levendige fantasie en/of een sterk voorstellingsvermogen... de YA Inside miniserie slokt je op, creëert tunnel- (of beter: buizen) visie en laat je vacuüm gezogen achter. De setting spreekt zo ontzettend tot de verbeelding dat het gevoel zich opdringt dat je er zelf bent. Wie de series en films van Star Trek gezien heeft zal Inside ervaren als een tot leven komend decor.

  In het eerste deel Inside Out ontdekte de zestienjarige Trella dat haar kleine wereld in feite een groot ruimteschip is, al eeuwenlang op weg naar een bewoonbare planeet. Onwillig leidde zij de Opstand tegen de onderdrukking van de Sloven door de Oppers, wat een nieuwe start voor de kleine samenleving aan boord inluidde. In Outside In blijkt dat helaas niet zo goed te lukken. De geschillen tussen de twee groeperingen zijn te groot en door toenemende onlusten en zelfs sabotage en aanslagen is de situatie gauw terug bij af: een totalitaire politiestaat waarin iederéén wordt onderdrukt. Trella wil zich niet bemoeien met de hervormingen, al wordt haar dat steeds kwalijker genomen. Zij was immers de inspirator en bindende factor. Nu is alles in duigen gevallen.

  Als duidelijk wordt dat de sabotage van búiten het ruimteschip komt en hun levensomstandigheden worden bedreigd, kan Trella de anderen niet langer de rug toe keren. Ze vormt noodgedwongen de spil in allerlei intriges en smeedt zelf complotten, terwijl ze opnieuw een beroep moet doen op haar organisatietalent en inventiviteit. Trella leert een harde les over het nemen van verantwoordelijkheid. En over vergeving. Dat een verkeerde beslissing van Trella haar hele volk bijna het leven kost leert haar ten slotte het belangrijkste van alles. Fouten maken mag. Met dit inzicht overwint Trella -voor niets of niemand bang- de angst voor zichzelf en kan ze ten slotte de grootste uitdaging- het opbouwen van een betere samenleving.

  Zoals gezegd, mensen met een groot inlevingsvermogen zullen extra gevoelig zijn voor de haast adembenemende vlucht. Falende levensonderhoud systemen, daar moet je toch niet aandenken aan boord van een ruimteschip? Je bent geneigd dit boek te lezen met een snelheid sneller dan het licht- en dan gaat het de laatste tachtig pagina´s ook nog eens over tot ´warpspeed´. Een klein beetje jammer overigens, want (behalve dat je die bladzijden naderhand nóg eens moet lezen) dit gaat ietwat ten koste van de waarschijnlijkheid van het verder zo goed uitgewerkte verhaal. En er blijven er toch nog een aantal onduidelijkheden over, hoewel het verhaal is afgerond en het er naar uitziet dat er geen derde deel komt... helaas. Maria V. Snyder: "To the bridge, please"!?

  ChantalH - 18 augustus 2013

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

You're reviewing: Outside In (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value