Monster (luxe formaat)

|Grant, Michael

Boek

€ 17,99

E-book

€ 7,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Toen kwam er een straal van zulk intens licht dat Shade even niets zag. Ze wreef in haar ogen en knipperde. Opeens hoorde ze nieuwe geluiden, uit een andere richting: van bínnen!
Boek :
E-book :
Deeltitels Monster
ISBN 9789402700558
Dikte (in mm) 32
Aantal pagina's 384
Auteur(s) Grant, Michael ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 7 nov. 2017
Deeltitels Monster
ISBN 9789402753950
Aantal pagina's 325
Auteur(s) Grant, Michael ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 7 nov. 2017

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Grant, Michael

Michael Grant is de auteur van de veelgeprezen Gone-serie. Hij is geboren in Californië en is daarna tijdens zijn jeugd heel vaak verhuisd. Ook als volwassene hield hij er niet van om aan één plaats gebonden te zijn. In feite was dat een van de redenen dat hij schrijver werd. Tegenwoordig is hij...


Foto door: Sonya Sones

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

10

Gebaseerd op 3 recensies
 • Trefzeker

  Een dystopische sciencefictionroman die trefzeker is beschreven en voorzien van een dosis sarcastische humor

  NBD - 2 mei 2018

 • Spannend van begin tot het eind

  Michael Grant is terug met het vervolg op de succesvolle serie Gone Monster. Hoewel ik de eerste zes delen van deze serie niet heb gelezen, kon ik het verhaal wel volgen zonder dat ik het gevoel had dat ik een belangrijke gebeurtenis heb gemist. In de proloog van Monster lees je namelijk wat er gebeurde toen de koepel is ontstaan en uiteindelijk verdween. Omdat de gebeurtenissen van Gone kort aan het begin van Monster wordt herhaald, is Monster goed te lezen zonder dat je de delen van Gone hebt gelezen.

  In Monster blijkt dat Shade in de chaos dat ontstond toen de koepel het begaf haar moeder verloor. Ze is van mening dat haar hulpeloosheid de dood van haar moeder heeft veroorzaakt. Om nooit meer hulpeloos te hoeven zijn, besluit ze om samen met haar nieuwe vriendin Cruz een meteoriet te pakken dat voor superkrachten kan zorgen. Tegelijkertijd probeert de overheid te voorkomen dat de meteorieten in verkeerde handen terecht komen.

  Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Naast de perspectieven van Shade en Cruz, volgen we de gebeurtenissen ook vanuit de ogen van Dekka, Justin en Armo. Niet schrikken van de vele hoofdpersonages met hun eigen verhaallijnen. Het lijkt erg verwarrend, maar dat is het niet. Grant heeft namelijk een hele duidelijke schrijfstijl waardoor het verhaal goed te volgen is.

  Een ander pluspunt is dat het boek ook hele diverse personages bevat. Het meisje Dekka heeft namelijk een donkere huidskleur en valt op meisjes. Cruz is geboren als een jongen, maar voelt zich fijner als een meisje. En Armo heeft een gedragsstoornis. Het is Grant gelukt om de verschillende personages goed uit te werken.

  Het verhaal zit ook boordevol actie en leest heel erg vlot. De spanning zit er van het begin tot het eind erin. Alles is heel visueel beschreven, waardoor alles levensecht lijkt. Soms probeert Grant naar mijn gevoel wel iets te veel informatie in één keer te geven, waardoor je snel dingen mist als je even niet oplet. Het gevolg is dat je soms delen van het verhaal opnieuw moet lezen.

  Fans van Gone zullen zeker smullen van het boek Monster. Ook voor lezers die deze serie nog nooit hebben gelezen is dit boek een aanrader. Het is spannend, leest vlot en bevat hele diverse personages. Je kunt het boek niet makkelijk neerleggen. Van mij krijgt Monster 4.5 sterren.

  *Ik wil HarperCollins graag bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.*

  Tina - 7 november 2017

 • Dit is nou het soort boeken dat mij leesverslaafd maakt.

  Eindelijk, eindelijk, eindelijk, een vervolg op de Gone-serie!
  Monster is de eerste van maar liefst drie nieuwe delen.

  Vierenhalf jaar geleden las ik Light, deel 6 van de serie die veel indruk op mij heeft gemaakt. Zoveel, dat ik ná het lezen van de digitale versies de papieren nog heb aangeschaft. Ik ben fan.

  Afgelopen jaren heb ik, omdat ik Gone zo goed vond, bijna alle andere boeken van Michael Grant gelezen, op zoek naar een boek dat Gone misschien wel kon evenaren. Dat was wat mij betreft niet helemaal het geval, helaas.

  Zou Monster wel een waardige opvolger zijn?

  Waar gaat het boek over:
  Vier jaar na het instorten van de koepel van de FAKZ is de nachtmerrie nog niet voorbij. Nieuwe, gelijksoortige asteroïden dreigen in te slaan op de aarde.
  Shade Darby, die van buitenaf heeft gezien hoe het er in de FAKZ aan toe ging, wil niet opnieuw hulpeloos toekijken als het misgaat.

  Ze weet een brokstuk van de asteroïde te bemachtigen, neemt er wat van in en merkt al snel dat ze begint te veranderen.
  En niet alleen zij: over de hele wereld vallen brokstukken neer en krijgen mensen met mutaties te maken. Zo ook Dekka Talent die een jaar heeft vastgezeten in de FAKZ.

  De één heeft er betere bedoelingen met de brokstukken dan de ander.
  Zo wordt het een soort helden tegen slechteriken oorlog. De Derde Wereldoorlog.

  Mijn mening:
  Wat mij betreft is Michael Grant helemaal terug met Monster.
  Het boek gaf mij al snel weer het gevoel van de dystopische wereld van de FAKZ. Alleen blijft het onheil nu niet beperkt tot een koepel, maar spreidt het zich uit over de hele wereld. Er is geen ontkomen aan.

  Naast een paar oude bekenden komen er veel nieuwe personages naar voren. In de FAKZ was niemand ouder dan zestien. Dat kan nu wel. Zo is Dekka inmiddels 19.

  Ik kan niet wachten om de volgende delen te gaan lezen.
  Dit is nou het soort boeken dat mij leesverslaafd maakt.

  leesdan.blogspot.nl - 7 november 2017

You're reviewing: Monster (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value