Tabé Java, Tabé Indië (luxe formaat)

|Nijboer, Ronald

Boek

€ 19,99

E-book

€ 9,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

In 1945 melden duizenden Nederlandse jongens zich aan als oorlogsvrijwilliger om ‘onze Rijksgenoten in Indië te bevrijden’. Evert-Jan Nijboer, een boerenzoon met weinig toekomstperspectief en veel idealen, geeft zich op. Hoopvol begint hij aan zijn avontuur, en aan zijn dagboek. De heenreis leest als een jongensboek, maar eenmaal op Java verandert de toon...

Boek :
E-book :
Deeltitels Tabé Java, Tabé Indië
ISBN 9789402727302
Dikte (in mm) 22
Aantal pagina's 288
Auteur(s) Nijboer, Ronald ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 8 aug. 2017
Deeltitels Tabé Java, Tabé Indië
ISBN 9789402752731
Aantal pagina's 250
Auteur(s) Nijboer, Ronald ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 8 aug. 2017

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Nijboer, Ronald

Ronald Nijboer (1987) is schrijver en onderzoeker. Eerder publiceerde hij bij De Correspondent en Historiek.net. Door zijn achtergrond als socioloog weet hij in zijn debuut, Tabé Java, Tabé Indië, als geen ander het persoonlijke verhaal van zijn opa te verweven met de ondergang van Nederlands-Indië. 

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

9.7

Gebaseerd op 7 recensies
 • Indrukwekkend

  Kleinzoon Ronald maakte er een goedlopend verhaal van, dat indruk maakt. Het is compleet met twee katernen foto's uit privé- en openbaar bezit, noten, bibliografie en een schetskaartje van West-Java in de jaren 1940.

  NBD - 27 oktober 2017

 • Prachtig geschreven

  Een prachtig en zeer interessant boek. De schrijfwijze maakt het zeer prettig om te lezen en het geeft een goed en objectief beeld van de gebeurtenissen destijds

  Kelly - 3 oktober 2017

 • Tabé Java, tabé Indië

  Tabé Java, Tabé Indië van Ronald Nijboer is het verhaal van zijn opa die zich in 1945 als oorlogsvrijwilliger had opgegeven om naar Nederlands-Indië te gaan. Een verhaal waar opa, zoals vele anderen, na de oorlog nooit meer over sprak. Als de schrijver in het bezit komt van zijn opa’s dagboeken uit die tijd besluit hij het hele verhaal uit te gaan zoeken.
  Doordat er geciteerd wordt uit de dagboeken is het taalgebruik hier en daar wat ouderwets. Het is dan ook wel een boek waar je goed je aandacht bij moet houden, zeker geen boek dat je even als tussendoortje kunt lezen.
  Maar het is ook duidelijk merkbaar dat Nijboer grondig en gedegen onderzoek heeft verricht voor het schrijven van dit boek. De gesprekken met mensen uit die tijd en de dagboekfragmenten maken het een erg persoonlijk verhaal. Ook de informatie die over de strijd wordt gegeven maakt het verhaal nog ‘echter’.
  Een boek over hoop en vooral ook over teleurstellingen, over jonge jongens die dachten iets goeds te doen en terecht kwamen in een land dat niet op de Nederlanders en bevrijding zat te wachten. En over jonge jongens die na de oorlog en alle verschrikkingen aan hun lot werden overgelaten.
  Al met al een zeer indrukwekkend boek over een tijd uit de geschiedenis waar we vrij weinig van horen.

  Alexandra - 17 augustus 2017

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

You're reviewing: Tabé Java, Tabé Indië (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value