Een jaar in de ruimte, een leven lang astronaut (luxe formaat)

|Kelly, Scott

Boek

€ 24,99

E-book

€ 9,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

• 340 dagen zonder gewicht
• 400 experimenten in het ISS
• 10.880 zonsopkomsten
• 231.498.542 afgelegde kilometers

Aan boord van het ISS (International Space Station) maakt NASAastronaut Scott Kelly dingen mee die bijna niemand van ons ooit mee zal maken. Vanaf dag één staat hij voor immense uitdagingen: het gemis van zijn kinderen en geliefde, de risico’s van een catastrofale fout, samenwerken in een kleine ruimte, ingewikkelde wetenschappelijke proeven, de lichamelijke effecten van een leven zonder zwaartekracht, én de altijd aanwezige angst dat er thuis iets vreselijks gebeurt en hij er niet bij kan zijn.

In dit persoonlijke verslag van een uitzonderlijke missie vertelt Kelly over zijn kleurrijke leven. Hoe hij na een moeilijke jeugd in New Jersey met zijn tweelingbroer en hun alcoholistische ouders toch zijn grote droom weet te verwezenlijken.

Een jaar in de ruimte is het verhaal van een astronaut die zijn uithoudingsvermogen tot het uiterste op de proef stelde – over de triomf van de verbeelding, de kracht van de menselijke wil en het onvoorstelbare wonder van ons heelal.
Boek :
E-book :
Deeltitels Een jaar in de ruimte, een leven lang astronaut
ISBN 9789402700473
Dikte (in mm) 22
Aantal pagina's 320
Auteur(s) Kelly, Scott ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 24 okt. 2017
Deeltitels Een jaar in de ruimte, een leven lang astronaut
ISBN 9789402753875
Aantal pagina's 382
Auteur(s) Kelly, Scott ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Publicatiedatum 24 okt. 2017

Aanvullende productinformatie

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

9

Gebaseerd op 4 recensies
 • Bijzonder

  Een bijzondere inkijk in de ruimtevaart en het zware en indrukwekkende astronautenleven. Voor alle ruimtevaartliefhebbers.

  NBD - 2 mei 2018

 • Leerzaam, 3,5 sterren.

  Astronaut Scott Kelly doet mee aan een proef. Een jaar in de ruimte, wat doet dat met het menselijk lichaam? Kunnen wij zo lang zonder zwaartekracht? Dit alles omdat, men in de toekomst een missie naar Mars wil sturen. Daarom moet een langer verblijf getest worden. Scott heeft een tweelingbroer die op aarde blijft. Ze doen allerlei tests bij beide broers, omdat ze genetisch gezien erg op elkaar lijken.
  Scott vertelt uitgebreid over De reis naar het ISS en over zijn jaar in de ruimte. Hij moet allerlei dingen testen. En heeft een druk dagelijks programma. Hij ziet andere astronauten komen en gaan. Hij maakt ruimtewandelingen en geniet van het uitzicht op onze planeet. Hij maakt zich zorgen over de aarde en de mensen die erop leven. Hij moet ook zijn gezin een jaar lang missen. Als er iets gebeurt kan hij niet terugkeren naar de aarde. Hij moet zijn missie uitzitten. Tot zijn spijt kan hij niet aanwezig zijn bij belangrijke gebeurtenissen. Maar hij kan zijn familieleden wel zo nu en dan spreken.
  Hij denkt ook veel terug. Waarom is Hij astronaut geworden? En hoe lang was de weg, om bij de NASA terecht te komen? Persoonlijk vind ik dit terugdenken, niet zo fijn. Was dan gewoon op chronologische volgorde zijn leven gaan beschrijven. Ik wil weten hoe het in de ruimte was, een jaar lang. En dan krijg je ineens weer een stuk terugdenken, naar zijn opleiding als piloot. Dit voegde mij niet echt.
  Als hij terug gaat naar aarde beschrijft hij ook alles. Het boek begint ook Na zijn terugkeer uit de ruimte. Je ziet dan hoeveel moeite hij heeft met zwaartekracht en hoe ziek hij ervan wordt.
  Het is een leerzaam verhaal, ik ben benieuwd naar de eerste reis naar Mars. Want het lijkt misschien ver weg…. Maar Scott heeft in zijn jaar in de ruimte ook ruim 231 miljoen kilometer afgelegd. Hij was 340 dagen gewichtloos en heeft 10880 keer de zon op zien komen.
  Hij gebruikt mooie foto's , om het nog echter te maken.
  Het boek is een hardcover met losse omslag.
  Ik geef het een cijfer:7 , dat komt neer op 3,5 sterren!

  Tazzy - 6 januari 2018

 • Een informatief, spannend maar vooral menselijk verhaal

  Een jaar in de ruimte beschrijft de gevoelens, verwachtingen en ervaringen van Scott Kelly. Vanaf zijn moeilijke jeugd in New Jersey met zijn tweelingbroer Mark, tot aan het moment waarop hij dit boek is gaan schrijven.

  De hoofdstukken met een chronologische terugkijk naar het verleden zijn een mooie afwisseling met de hoofdstukken waarin verteld wordt over de tijd die hij in de ruimte doorbrengt. De schema’s en prachtige kleurenfoto’s zijn goed geïntegreerd in de tekst en een goede aanvulling op hetgeen je leest.
  Toevallig leest Kelly als kind een boek van Tom Wolfe met de titel The Right Stuff dat gaat over testvliegers, over straaljagerpiloten bij de marine en over astronauten. Op dat moment denkt hij te weten wat zijn levensdoel is.

  Als kind wilde Scott altijd al gevaarlijke dingen doen omdat hij al het andere saai vond en toen hij ouder werd ging hij op een ambulance werken omdat hij van de spanning hield, van het onbekende en de kans om te leren omgaan met de vele moeilijkheden die je bij dat werk tegenkomt.

  Tot in het kleinste detail beschrijft Kelly alles wat hij ziet. De reis van Sterrenstad naar Bajkonoer en de busreis naar het quarantainegebouw waar ze twee weken zullen verblijven.
  Sterrenstad is een equivalent van Johnson Space Center en ligt 75 km buiten Moskou. De samenwerking die nodig was om dit jaar in de ruimte te realiseren was de grootste vreedzame internationale samenwerking in de geschiedenis. Dat mag zeker niet vergeten worden.

  ‘We rijden langs verkrotte flatgebouwen uit de Sovjettijd, reusachtige, verroeste satellietschotels die in verbinding staan met Russische ruimteschepen, her en der verspreid liggende bergen afval en incidenteel een kameel. Het is een heldere, zonnige dag.’

  In dit persoonlijk verslag van Kelly over zijn buitengewoon afwisselend leven voel je behalve de grote vreugde wanneer hij op weg is om zijn doel te bereiken ook het verdriet dat hij voelt om zijn kinderen en zijn geliefde te moeten missen. Tegelijkertijd vraagt hij zich af of hij niet heel egoïstisch bezig is.
  Ook de wetenschap dat aan boord van het ISS (International Space Station) een heel klein foutje enorme gevolgen kan hebben die terugkeer naar de aarde onmogelijk maakt wordt tot in detail beschreven. En daar zie je dan meteen weer het gevoel van de kleine jongen; het moet ook spannend blijven!

  Zowel hij als zijn tweelingbroer Mark hebben hun moeder als voorbeeld genomen, op het moment waarop ze besluit om bij de politie te gaan werken.
  ‘Op de dag van het examen deed ze het zelfs beter dan veel mannen. Ze was een van de weinige vrouwen die voor het examen slaagden en dat maakte grote indruk op Mark en mij: ze had zich een doel gesteld dat onbereikbaar leek en dat door pure wilskracht en de steun van mensen in haar omgeving weten te bereiken.’

  Scott Kelly heeft zijn uithoudingsvermogen tot het uiterste op de proef kunnen stellen, hij heeft de kracht van de menselijke wil kunnen voelen en is dankbaar voor alles wat hij geleerd heeft.
  Dit besef en het besef dat ‘gemis’ een heel andere invulling heeft in de ruimte dan op aarde vond ik een van de belangrijkste constateringen door de auteur.

  Een jaar in de ruimte is veel meer dan een spannend boek over een jongensdroom, het is een tot in detail beschreven relaas over gevoelens die een mens menselijk maken en de mogelijkheid tot relativeren moet benutten. Maar ook om de te kans grijpen om te doen wat belangrijk is. De onvoorstelbare schoonheid van de ruimte komt goed naar voren.
  De vele details zijn niet hinderlijk, maar horen bij het verhaal. Het is een informatief, spannend maar vooral menselijk verhaal geworden.

  Mieke Schepens - 23 oktober 2017

Pagina:
 1. 1
 2. 2

You're reviewing: Een jaar in de ruimte, een leven lang astronaut (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value