Bloed en beenderen (luxe formaat)

|Adeyemi, Tomi

Boek

€ 17,99

E-book

€ 7,99
Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen...
Boek :
E-book :
Deeltitels Bloed en beenderen
ISBN 9789402701081
Dikte (in mm) 48
Aantal pagina's 480
Miniserie The Orisha Legacy ,
Auteur(s) Adeyemi, Tomi ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Miniserie_deel 1
Publicatiedatum 20 mrt. 2018
Deeltitels Bloed en beenderen
ISBN 9789402755268
Miniserie The Orisha Legacy ,
Auteur(s) Adeyemi, Tomi ,
Reeks HarperCollins ,
Verhalen per boek 1 verhaal in 1 boek
Miniserie_deel 1
Publicatiedatum 20 mrt. 2018

Aanvullende productinformatie

Auteur van dit boek

Adeyemi, Tomi

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego en studeerde Engelse literatuur aan Harvard. Na haar studie kreeg ze een onderzoeksbeurs die haar in de gelegenheid stelde West-Afrikaanse mythologie en cultuur te bestuderen. Dit inspireerde haar tot het schrijven van de serie The Orïsha Legacy. De delen 2 en 3 verschijnen respectievelijk in het voorjaar van 2019 en 2020.

Meer over deze auteur

Klantenrecensies - 3 Klantenrecensies

9.5

Gebaseerd op 8 recensies
 • Alle ingrediënten van een YA fantasyboek zijn aanwezig.

  Alle ingrediënten van een YA fantasyboek zijn aanwezig. Wat dit verhaal uittilt boven genregenoten is de geloofwaardige cultuur en het goed doordachte godendom.

  NBD Biblion - 5 februari 2019

 • Magisch goed en bloedstollend spannend

  <em>Bloed en Beenderen</em>, het debuut van <strong>Tomi Adeyemi</strong>, weet de clichés van een gemiddeld Young Adult-boek te gebruiken en om te buigen naar iets compleet onverwachts. Een verhaal met een sterke protagonist, een prinses in een gouden kooi, een verboden liefde, een queeste en een wereld redden zijn geen originele elementen, maar Adeyemi weet hiermee een sterk plot neer te zetten en belangrijke thema’s aan te kaarten.

  <h4>Magie</h4>
  Toen Zélie nog klein was, zag ze haar moeder voor haar ogen vermoord worden. De koning van Orïsha besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Maar tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie weer in ere te herstellen. Wat begint met een toevallige ontmoeting op de markt eindigt met meer verantwoordelijkheid dan ze wil, maar heeft Zélie wel een keuze? Samen met haar broer Tzain en de voortvluchtige prinses Amari zetten ze alles op alles om hun doel te bereiken.

  <h4>Sterke heldinnen</h4>
  Een sterke heldin is in opkomst in de YA-literatuur, en ook Bloed en Beenderen gaat mee met die trend. Zélie en Amari zijn sterke karakters, maar ook hun karakters weten zich goed te ontwikkelen door het boek heen. Van een opvliegende jongedame tot de redder die de magie terug moet brengen, Zélie groeit duidelijk in haar rol. Amari komt op het begin voornamelijk over als een verwende prinses, maar door de hoofdstukken vanuit haar oogpunt wordt het al snel duidelijk dat ze niet zomaar in dat hokje geduwd wil worden. Waar ze op het begin van het boek voornamelijk angstig is, wordt ze door het boek heen moediger en worden ook haar motieven duidelijker.
  Ook interessant is de keuze voor de namen van de protagonisten, Adeyemi heeft duidelijk onderzoek gedaan naar haar karakters. Zélie is een Franse naam en betekent ‘passie’, iets wat duidelijk terug komt in haar karakter. Amari is dan weer een Hebreeuwse naam en betekent ‘beloofd door God’. Amari komt haar beloftes allemaal na, maar net voor het einde van het boek spreekt ze een grote belofte uit, waarvan hopelijk in het tweede deel van de Legacy of Orïsha duidelijk wordt of ze die kan houden…

  <h4>Liefde en haat</h4>
  Maar een YA-verhaal zou niet compleet zijn zonder een beetje liefde. Dit niet-zo-verrassende element is voornamelijk een bijspoor van het spannende plot van Bloed en Beenderen, maar is wel vol passie geschreven. Maar de draad tussen liefde en haat is dun, en daar komt ook Zélie achter wanneer ze voor de vijand begint te vallen. Zal hij haar verraden of helpen?
  Het vervolgen van bevolkingsgroepen met een bepaalde haar- en huidskleur is geen uit de lucht gegrepen thema. Adeyemi is zelf een Nigeriaans-Amerikaanse schrijfster, en schreef zelf op haar blog “I want a little Black girl to pick up my book one day and see herself as the star”. Ze kaart het racisme aan met een directheid die doet denken aan de literatuur van Chimamanda Ngozi Adichie.


  Al met al weet Adeyemi een sterk plot met nog veel sterkere heldinnen neer te zetten, die hopelijk een goed voorbeeld vormen voor toekomstige meiden. Het spannende fantasy-verhaal is goed opgebouwd en meeslepend geschreven. Bloed en Beenderen is magisch goed en bloedstollend spannend!

  Iris Windmeijer - 20 maart 2018

 • Bloedstollend debuut van Tomi Adeyemi

  Toen ik hoorde dat ik dit boek mocht lezen en recenseren voor HarperCollins YA maakte ik een klein vreugdedansje. Zoals bij veel andere boekenliefhebbers was dit boek ook een van mijn persoonlijke most anticipated books van 2018.

  Bloed en Beenderen is een YA fantasy wat zich afspeelt in het land Orïsha. Ooit was Orïsha een land waarin maji's met de goden in contact stonden en magie hadden, echter heeft de huidige koning van het land hier met de Zuivering een einde aan gemaakt. Het boek volgt Zélie, een divîner - een maji zonder magie, die onderdrukt wordt puur om hoe ze geboren is. Wanneer Zélie de kans krijgt om de magie terug te brengen gaat ze samen met haar broer Tzain en Amari, de prinses van Orïsha, op een episch avontuur.

  Het boek wordt verteld vanuit drie perspectieven, die van Zélie, Amari en Inan en ik moet zeggen dat ik echt van deze karakters ben gaan houden. Zélie is een jonge beschadigde, maar sterke meid. Zélie is fantastisch, vooral omdat je haar naarmate het boek vordert steeds beter leert kennen, en je daarom ook haar acties beter begrijpt. Ze krijgt hulp van haar broer Tzain en Amari, een ietwat naïeve prinses die echt een fantastische groei doormaakt. De vriendschap tussen Zélie en Amari is heel bijzonder. In het begin verafschuwem ze elkaar namelijk. Het is een dynamisch duo die je tijdens het lezen van dit boek niet zal vervelen. Dan hebben we nog Inan, de prins, en tevens de broer van Amari. Inan is een onbegrepen en complex karakter. Wat hem zo interessant maakt is dat hij reuze loyaal is, maar ook in de knoop zit met zichzelf. Wat de karakters zo mooi maakt is dat ze allemaal andere doelen hebben, allemaal andere persoonlijkheden hebben maar dat ze op sommige vlakken zo erg op elkaar lijken.

  De wereld waarin het zich allemaal afspeelt, Orïsha, is prachtig uitgewerkt. Alle steden en plaatsen die bezocht worden hebben hun eigen kenmerken, geschiedenis en zijn mooi beschreven (landkaart included!!!!).

  Er zit zoveel actie in Bloed en Beenderen, je zal je geen moment vervelen! De wereld is prachtig opgezet en daarnaast zijn de karakters herkenbaar, grappig en menselijk. Ook laat dit boek je nadenken over thema's als racisme, vooroordelen jegens mensen die anders zijn dat dat jij bent. Ik kan alleen maar zeggen: GEEF MIJ HET VERVOLG! 

  Eva - 19 maart 2018

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

You're reviewing: Bloed en beenderen (luxe formaat)

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Value