Achter de schermen bij Harlequin: Hans Jansen!

Achter de schermen bij Harlequin: Hans Jansen!

Als eindredacteur van Bouquet, zorg ik dat er in deze serie elke vier weken acht nieuwe titels verschijnen. De verhalen worden geschreven door auteurs in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Uit dat aanbod selecteer ik de titels die we in Bouquet willen laten verschijnen (lekker veel lezen!). Vervolgens laat ik de Engelse teksten vertalen naar het Nederlands. Voor onze serie-uitgaven hebben we een poule van een kleine honderd freelancevertalers. Als de vertaling af is, wordt de tekst nagekeken door een van onze (freelance)redacteuren. Die lezen alles nog eens goed na en controleren de spelling en grammatica. Dan schrijf ik een tekstje voor achterop het boek - waarin kort staat waar het verhaal over gaat - en verzin een titel. Elke maand bespreken we met het redactieteam alle omslagtekstjes en titels. Dat is een fikse vergadering, want we geven elke vier tot zes weken gemiddeld vijfendertig titels uit! Tot slot maakt onze eigen omslagontwerpster Katya voor elke Bouquet een prachtig omslag, en dan is alles klaar om naar de drukker te gaan. Altijd weer een mooi moment!

Als ik vertel wat ik voor de kost doe, wordt er vaak wat besmuikt gelachen. Best raar, een man die zich bezighoudt met de Bouquetreeks. Maar ik vind er helemaal niets raars aan! Hoezo zouden mannen niet romantisch mogen/kunnen zijn? Ik heb echt de leukste baan ter wereld! Wat is er nou mooier dan op je werk dag in dag uit omgeven te zijn door liefde en romantiek? En wat een heerlijk gevoel dat aan het eind van elke werkdag alles, net als in de Bouquetverhalen, goed afloopt!

Leestips:

Ik heb kortgeleden van mijn twee favoriete auteurs een Bouquet Special gemaakt, een feestelijke bundel met drie zinderende verhalen: Lynne Graham Bouquet Special 17 en Sharon Kendrick Bouquet Special 18.

Van de nieuwere auteurs beveel ik Michelle Smart van harte aan, en dan vooral haar drieluik 3 Machtige magnaten: deel 1 Trouwen uit wraak (Bouquet 4045), deel 2 Wraak of hartstocht? (Bouquet 4053) en deel 3 Verblind door wraak (Bouquet 4061 – dit deel verschijnt op 11 juni 2019).

Ook de verhalen van Dani Collins hebben precies de juiste dosis passie en romantiek. Zoals bijvoorbeeld Veroverd door de vurige sjeik (Bouquet 4068), dat ook op 11 juni 2019 verschijnt.

En niet te vergeten van Fleur van Ingen, onze Bouquetauteur van eigen bodem. Lees vooral De Monaco Trilogie, nog verkrijgbaar als 3in1 e-boekbundel.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal