Over ons

HarperCollins Holland

HarperCollins Publishers is de op een na grootste boekenuitgever voor consumenten ter wereld, met vestigingen in 18 landen. De uitgeverij, die bijna 200 jaar bestaat en meer dan 65 unieke imprints over de hele wereld heeft, brengt jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe boeken uit, in ruim 30 talen, en heeft een papieren en digitale catalogus met meer dan 200.000 titels. Onder de auteurs van HarperCollins, die boeken in tientallen genres schrijven, bevinden zich winnaars van de Nobelprijs, de Pulitzerprijs, de National Book Award, de Newbery Medal, de Caldecott Medal en de Man Booker Prize. HarperCollins heeft zijn hoofdkantoor in New York en is een dochteronderneming van News Corp.

Harlequin

Harlequin is in 1949 opgericht door Richard Bonnycastle, in Canada. Zo vlak na de oorlog ziet hij dat er veel vraag is naar goedkope paperbacks, en hij besluit in dat gat te springen. Als naam voor zijn uitgeverij kiest hij Harlequin, naar de clown en meesterverteller uit de commedia dell'arte.

In het begin beperkt Harlequin zich nog tot het uitgeven van betaalbare herdrukken, maar na verloop van tijd concentreert de uitgeverij zich steeds meer op het romantische genre. Wanneer Harlequin in 1957 begint met de aankoop van nieuwe titels van de Britse uitgeverij Mills & Boon, zet de uitgeverij de eerste stap naar de positie van grootste uitgever van romantische fictie ter wereld.

Sinds 2015 is Harlequin Holland onderdeel van HarperCollins Holland.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: HarperCollins Holland
Adres: Kabelweg 37, 1014 BA, Amsterdam
KvK-nummer: 33.142.564
BTW nummer: NL.00.32.41.026.B01
E-mailadres: lezersservice@harlequin.nl
Telefoonnummer: 0348 - 47 80 19

 

Je winkelwagen

×

Subtotaal