Recensiebeleid

Versie 1.0 – actief per 28 mei 2022

Uitgeverij Harlequin Holland vindt de betrouwbaarheid van productrecensies op haar webshops erg belangrijk. Alle productrecensies die op www.harlequin.nl geplaatst worden, worden zowel automatisch als handmatig door ons gecontroleerd.

Harlequin Holland onderscheidt drie soorten recensies op www.Harlequin.nl die alle op een andere manier worden gecontroleerd en weergegeven:

 

  1. Geverifieerde recensies door klanten

Geverifieerde recensies zijn recensies van klanten die in de Harlequin.nl-webshop een product (een boek) hebben gekocht en daarna een recensie achter hebben gelaten over het product. Deze recensies zijn altijd terug te leiden naar de specifieke aankoop van het gerecenseerde product. Door een automatisch controleproces krijgen deze recensies een herkenbaar blauw ‘geverifieerd’ label.

  1. Recensies door recensenten en leesclubs

Harlequin Holland verstuurt regelmatig recensie-exemplaren van boeken naar recensenten en organiseert regelmatig leesclubs. Lezers ontvangen daarbij een gratis boek in ruil voor een objectieve recensie. De recensenten worden niet voor de recensie betaald, ze ontvangen alleen een gratis boek. Als er sprake is van een dergelijke recensie, wordt dit per 28 mei 2022 duidelijk aangegeven bovenaan de recensie.  Deze weergave wordt handmatig gecontroleerd door Harlequin Holland.

  1. Overige recensies

Er kunnen ook recensies geplaatst worden over onze producten door mensen die het product niet via de webshop van www.harlequin.nl hebben gekocht, maar via een andere winkel of webshop. Omdat we niet kunnen controleren waar deze aankoop is gedaan, zal bij deze productrecensies geen blauw ‘geverifieerd’ label geplaatst worden. Al deze recensies zullen door ons handmatig gecontroleerd worden. Als wij vermoeden dat een productrecensie niet echt is, zullen wij contact opnemen met de recensent om na te gaan of de recensent in kwestie het boek daadwerkelijk heeft gelezen.

 

Veelgestelde vragen

 

Worden alle recensies geplaatst?

In principe worden alle recensies geplaatst. Dit gebeurt automatisch. Daarnaast worden alle recensies ook allemaal handmatig gecontroleerd. Harlequin Holland verwijdert alleen recensies wanneer de recensie niet gaat over het product (het boek) waarbij het is geplaatst, maar over andere zaken rond de webshop (denk hierbij bijvoorbeeld aan opmerkingen over prijs of  levering), wanneer er ongepaste taal wordt gebruikt of wanneer de recensie discriminerend of op een andere manier ongepast is.

  

Hoe kan ik een productrecensie plaatsen?

Je kan zelf een recensies plaatsen door naar de betreffende productpagina te gaan, en onderaan de pagina je recensie over het product achter te laten. Je kunt hierbij zowel een aantal sterren geven, als een bericht plaatsen.

Harlequin Holland nodigt ook regelmatig klanten per mail uit om na hun aankoop een productrecensie achter te laten.

 

Hoe kan ik mijn productrecensie bewerken of verwijderen?

Wanneer je een productrecensie achterlaat op www.Harlequin.nl heb je altijd de mogelijkheid om de productrecensie aan te passen of te verwijderen. Dit kun je zelf doen door in te loggen op Judge.me (de applicatie die wij gebruiken voor het plaatsen van recensies) met het e-mailadres waarmee je de recensie hebt gepost. Binnen Judge.me kun je dan je geplaatste recensie aanpassen of verwijderen, waarna je recensie direct wordt aangepast op www.harlequin.nl.

Je kunt ook mailen naar lezersservice@harlequin.nl, onder vermelding van het product en je gebruikersnaam, met de vraag of je recensie gewijzigd kan worden. De lezersservice zal daarna zo spoedig mogelijk je wijziging doorvoeren.

 

Wat is Judge.me?

Judge.me is de applicatie die de recensies van Harlequin verzamelt, verwerkt en toont op www.harlequin.nl. De applicatie wordt wereldwijd gebruikt door veel webshops en is een betrouwbaar platform dat voldoet aan de hier geldende wetgevingen rondom het recensiebeleid. Klik hier voor meer informatie.

 

Waarom heeft www.harlequin.nl een recensiebeleid?

Per 28 mei 2022 is er een nieuwe wet van kracht, die als doel heeft om consumenten beter te beschermen, door neprecensies te verbieden. In samenspraak met Thuiswinkel Waarborg heeft Harlequin Holland bovenstaand recensiebeleid ontwikkeld, om ervoor te zorgen dat kopers op www.harlequin.nl erop kunnen rekenen dat de productrecensies echte recensies zijn van echte kopers.

Je winkelwagen

×

Subtotaal