Bericht van Fleur van Ingen

Bericht van Fleur van Ingen

Hé hallo allemaal,

Toen de Friese uitgeverij Regaad mij ongeveer een halfjaar geleden vroeg of ik voor hen een volwaardige Bouquetroman wilde schrijven, was ik meteen enthousiast. Het leek me geweldig om een echte Bouquet in Friesland te situeren. 

Gewoonlijk spelen mijn verhalen zich af in het buitenland, in verre zonnige oorden en op de meest luxueuze locaties. Friesland was dus een totaal nieuwe uitdaging voor me. Nu woon ik zelf in deze mooie provincie en ik weet dus dat we hier in het noorden perfecte locaties hebben om een romantisch verhaal te vertellen.

Het verhaal voor deze Bouquet, die zowel in het Nederlands als in het Fries uitkomt, had ik al uitgewerkt voor een toekomstige roman voor Harlequin. Alleen speelde dit verhaal zich af in een luxueus vijfsterrenhotel in Dubai, het Atlantis The Palm Dubai Hotel, in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ik besloot dit verhaal te verplaatsen van het Verre Oosten naar het Hoge Noorden, en zo werd het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden de nieuwe locatie voor deze speciale Bouquet.

Liefde in Leeuwarden / Leafde yn Ljouwert gaat over Hein van Kammen, die aan de vooravond van zijn huwelijk staat en twijfelt of hij de bruiloft door moet laten gaan of niet. En over Jinte Jellema, de hotelmanager in het Stadhouderlijk Hof. Als ze ontdekt dat Hein in de Koningssuite zijn vrijgezellenfuif heeft gevierd en dat daarbij deze luxesuite in een complete ruïne is veranderd, roept ze de Friese tycoon in niet mis te verstane woorden ter verantwoording.

Nu kan ik een aardig woordje Nederlands schrijven, maar Fries… dat is toch een hele andere tak van sport. Ik kan het spreken en zelfs een beetje lezen, maar schrijven? Nee, daar waag ik me maar niet aan.

Gelukkig was er bij uitgeverij Regaad vertaalster Marstje de Jong, die mijn verhaal van het Nederlands naar het Fries kon overzetten. Woord voor woord zijn de scenes perfect overgenomen en ze verliezen niets aan kracht of inbeeldingsvermogen. Leafde yn Ljouwert is een echte Friestalige roman, Harlequin/Bouquet waardig.

U zult zien dat het verhaal zijn naam eer aan doet, want ook hier in Friesland viert de liefde hoogtij!

Heel veel leesplezier, en een warme groet,

Fleur van Ingen

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal