Wedden dat je deze wil lezen?

Wedden dat je deze wil lezen?

Soms komen verhalen zo maar naar je toe. Althans, dat gebeurde mij een paar jaar geleden toen ik bij een alpacaboerderij in Overijsel was en de eigenaresse vertelde dat ze uit de Randstand kwam en door een weddenschap daar - in the middle of nowhere - terecht was gekomen. Samen met haar zus was ze op zoek gegaan naar het ‘buitenleven’, ieder met hun eigen gezin, met als enige voorwaarde: we blijven bij elkaar in de buurt. Ze vertelde onder andere over de nukkige alpacafokker die haar eigenlijk geen ‘kneusjes’ wilde verkopen, het integreren in een dorp waar iedereen elkaar kent en haar zoontje die als een heuse Freek Vonk YouTube-filmpjes maakte met alle dieren – en dat werden er steeds meer - op haar boerderij in de hoofdrol. Ik luisterde met open mond en dacht alleen maar: Ja! Dit wordt mijn nieuwe boek. 

En een paar jaar later - ach, er komen altijd projectjes tussendoor -  is hij er: Wedden dat ik blijf! Het verhaal van twee zussen die het drukke leven van de stad achter zich laten en opnieuw gaan beginnen op het Brabantse platteland. Ik kom zelf uit een Brabants dorp én woonde ook een aantal jaren in de stad dus die ervaring kon ik goed gebruiken in het verhaal van Debby, die haar weg probeert te vinden in het rustige dorp Koningswoud. Het verhaal van de eigenaresse de alpacaboerderij in Overijssel heb ik wel wat geweld aan moeten doen. Zo sneuvelden haar kinderen en haar man, verzon ik in plaats daarvan een leuke, aantrekkelijke dierenarts, een aannemer en een makelaar en maakte ik sommige dorpsbewoners nét een tikje naarder dan ze waarschijnlijk zijn geweest. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat, Wedden dat ik blijf heeft wat mij betreft alle ingrediënten voor een heerlijke feelgood-read: het verhaal gaat over familie, het gezinsleven, vriendschap, liefde, gaan voor je dromen en natuurlijk: alpaca’s! 

En research doen voor dit boek was bepaald geen straf, dat zal je begrijpen. Wil je meer weten over het boek en over het leven op een alpacaboerderij? Ik nam voor de lancering twee filmpjes op, die je alles vertellen wat je wil weten (en waarschijnlijk ook wat je niet eens wíst dat je wilde weten. Kijk hier maar eens: 

https://youtu.be/D1a9EXAqjeg
https://youtu.be/U3fwznuQdN0 

Hopelijk genieten jullie net zo van het lezen van dit fluffy verhaal, als ik van het schrijven heb gedaan. En laat me vooral weten wat je ervan vond! Je vindt me – met gemak – op social media ;) 

Scoor alleen vandaag het e-book van Wedden dat ik blijf voor 4,99!

Andere verhalen

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal