Wilma Hollander over De rozen van Beekbrugge

Wilma Hollander over De rozen van Beekbrugge

Een vermiste puber, een uit de hand gelopen kerstmusical en een uitslaande brand... Het is slechts een kleine greep uit alles wat het lieflijke dorpje Beekbrugge in deze gloednieuwe, puur Nederlandse HQN-serie dankzij mijn fantasie te verduren krijgt. Drie romans van bijna vierhonderd bladzijden per deel had ik er voor nodig om jullie de verhalen te vertellen van drie eigenzinnige jonge vrouwen, die ieder voor zich een zeer goede reden hebben om vooral níét verliefd te worden. En zie dat als feelgood-schrijfster dan maar eens om te buigen naar een happy end!

Het is me gelukt, al verliep het schrijfproces niet altijd even soepeltjes. Uiteraard had ik van tevoren een mooie synopsis gemaakt, een gedetailleerd overzicht van hoe de afzonderlijke delen van Suzan, Lotte en Emma moesten gaan verlopen. Helaas hebben mijn hoofdpersonen regelmatig de neiging om het verhaal een totaal andere kant op te laten gaan dan ik voor hen in gedachten heb. Zo ook in dit geval. Van de oorspronkelijke synopsis bleef weinig over naarmate ik dieper en dieper in de huid van mijn personages kroop. Al schrijvende wérd ik de dromerige Suzan. Ik begon te begrijpen waarom Lotte zo vaag deed over haar verleden, en – ik durf het nauwelijks hardop te zeggen – ik reageerde zelfs Emma’s opgekropte boosheid meer dan eens op mijn eigen echtgenoot af. Gelukkig is die inmiddels wel gewend aan mijn ‘leven-in-twee-werelden’ als ik midden in een boek zit, dus ons huwelijk heeft ook ditmaal de rollercoaster van het schrijfproces zonder al te veel kleerscheuren overleefd.

Heerlijke Dromen, het verhaal van Emma dat vandaag het levenslicht ziet, is het derde en laatste deel van de Rozen van Beekbrugge-trilogie. De serie is hiermee afgerond, en voor mij betekent dat het einde van een intensieve, maar ontzettend leuke schrijfperiode. Ik mis ze nu al, mijn drie rozen uit Beekbrugge, al weet ik heel zeker dat ze nooit uit mijn hart zullen verdwijnen. Dat kan ook niet, want de woorden die ik op het schutblad in Heerlijke Dromen liet plaatsen zeggen het helemaal:

Met liefde geschreven voor Suzan, Lotte en Emma _

mijn stoere, lieve en onzekere meiden uit Beekbrugge,

van wie we allemaal wel iets in ons meedragen

Heel veel leesplezier!

Zonnige groet uit Kato Gatzea,

Wilma Hollander

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal