Yente Davids over de Liefde in de spotlights-serie!

Yente Davids over de Liefde in de spotlights-serie!

Als je schrijft voor de HQN Roman-reeks, is het soms nodig om je in te leven in een heel andere wereld. Een onverwachte romance in een idyllisch stranddorpje in Zuid-Frankrijk, met een ster die probeert zijn leven vol glamour en hysterische fans te ontvluchten, zoals in mijn boek Een droomscenario. Of, zoals in mijn nieuwe boek (dat in oktober 2021 zal verschijnen), het wel en wee rondom een realitysoap waarin nieuwe liefdes tot bloei komen – of toch niet?

Filmsterren, realitysoaps, topmodellen... Het ligt allemaal nogal ver van mijn belevingswereld. Toch vond ik het nooit moeilijk om me in te leven. Tot een paar maanden geleden, toen alles opeens anders werd en we van de ene op de andere dag leefden in een raar, parallel universum, met dichte scholen en lege straten. Mijn personages hadden nog altijd een leven waarin je zonder nadenken dicht bij elkaar mocht staan en spontaan samen koffie mocht drinken - de oude, vertrouwde wereld, die opeens zo ver weg was.

Het leverde me in eerste instantie een behoorlijk writer’s block op. Het boek-in-wording bleef onaangeroerd op de computer staan, terwijl ik vooral bezig was met het nieuws en met de cijfers, met thuisonderwijs geven en met wennen aan de nieuwe werkelijkheid, wat in het begin totaal niet lukte. En toen begon ik toch heel voorzichtig weer te schrijven. Het was fijn, heel fijn zelfs, om weer gewoon bezig te zijn. Juist door weer bezig te zijn met mijn personages en mijn verhaal en al het andere even los te durven laten, voelde ik me steeds beter en kon ik me weer ouderwets mee laten voeren met het verhaal. Ik hoop natuurlijk dat dat straks ook voor jullie geldt als jullie het lezen!

Ik wens jullie een fijne en vooral gezonde zomer toe met veel zon en veel boeken om je heen. En wil je even ontsnappen aan onze vreemde werkelijkheid en je onderdompelen in de wereld van glitter en glamour, dan beveel ik je mijn serie Liefde in de spotlights van harte aan!

Yente Davids

Andere verhalen

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal