Bananenbrood was een van de eerste dingen die ik leerde bakken, en hier is mijn recept! Je kunt niet fout gaan met een vochtig en luchtig bananenbrood, en het smaakt extra goed met een warme kop chai en een gezellig boek…
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Prak 2–3 rijpe bananen in een kom.
- Voeg 240 ml plantaardige olie toe en meng.
- Voeg 2 eieren toe en meng.
- Voeg 250 g bloem, 1 theelepel bakpoeder en ½ theelepel zout toe. Je kunt dit eerst apart mengen, maar ik doe het direct in dezelfde kom.
- Voeg 100 g rietsuiker, 100 g bruine suiker en 1 theelepel kaneel toe. (Ik gebruik vaak iets meer kaneel.)
- Voeg 80–120 g volle yoghurt toe (afhankelijk van hoe het beslag eruitziet).
- Meng alles tot een glad beslag. Voeg eventueel walnoten of chocoladestukjes toe.
- Vet een cakevorm van 30 cm (of 23 × 13 cm) in.
- Giet het beslag in de vorm, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven.
- Bak 30 minuten met folie, verwijder dan de folie en bak nog 25–30 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat 10 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en snijd in plakken.
🛒 Boodschappenlijstje
Verse ingrediënten:
- 2–3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 80–120 g volle yoghurt
Droge ingrediënten:
- 250 g bloem
- 5 g bakpoeder (1 tl)
- 3 g zout (½ tl)
- 100 g rietsuiker
- 100 g bruine suiker
- 3 g kaneel (1 tl, of meer naar smaak)
Overige:
- 240 ml plantaardige olie
Optioneel:
- 50–100 g walnoten
- 50–100 g chocoladestukjes
