De boekenkast van... Marijn! 🌸📖

De boekenkast van... Marijn! 🌸📖

Ontdek de boekenkasten van onze collega's tijdens een kijkje achter de schermen! We zijn alweer bij de derde boekenkast aanbeland, Marijn opent haar huis en boekenverzameling voor jullie. Leer meer over wat Marijn doet, hoe haar boekenkast is ingedeeld en haar huidige leesfavorieten hieronder!

Hoi, mijn naam is Marijn! Ik ben sinds februari stagiair op de marketing en pr-afdeling van HarperCollins Holland. Hoe ik hier terechtgekomen ben? Ik had net de Sneeuw als as-serie gelezen en toen wist ik het: bij deze uitgeverij moet ik stagelopen.

Met school naar de bibliotheek

Al toen ik een klein meisje was hield ik enorm veel van lezen. Mijn favoriete moment in de maand was dan ook de dag dat we naar de bibliotheek mochten met onze groep op school. Ik weet nog dat ik een keer zoveel keuzestress had, dat ik gewoon niet wist welk boek ik moest meenemen. Totdat ik vanuit mijn ooghoek een bekende titel zag: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Omdat ik van mijn ouders op die leeftijd nog niet de films mocht kijken, besloot ik dat het boek natuurlijk wel zou mogen. Nadat ik het verhaal in één ruk had uitgelezen, kon de rest van de serie niet ontbreken. Tot op de dag van vandaag zijn deze boeken nog steeds een van mijn favorieten, ik kan er geen genoeg van krijgen! Door deze topserie ben ik een enorme fantasyliefhebber geworden, maar inmiddels ben ik ook gek op een heerlijke feelgood of romance.

BookTok

Zo rond mijn 13e begon ik wel een stuk minder te lezen, omdat lezen in mijn vriendinnenkring ‘niet cool’ was, waardoor ik helaas een heel aantal jaar niet gelezen heb. Nu ik een stukje ouder ben, heb ik dat gelukkig achter me gelaten, en ik ben sinds de opkomst van BookTok weer volop aan het lezen. En sinds ik stage loop bij deze geweldige boekenuitgeverij ben ik al helemaal niet bij boeken weg te slaan! 

Eindeloze TBR

Zoals je ziet heb ik mijn boekenplanken gesorteerd op kleur, maar de volgorde waarop ze staan is zeker niet definitief! Ik betrap mezelf er vaak op dat ik toch een boek op een ander plekje neerzet, want ‘de kleur past daar toch beter’. En het wordt al helemaal spannend als ik weer eens nieuwe boeken heb gekocht, want waar-o-waar moeten die dan staan. Nu heb ik verspreid over een aantal plekken in mijn kamer zo’n 120 boeken staan, waarvan ik er denk ik minstens 80% heb gelezen. Die overige 20% blijft steeds groeien, want mijn hele TBR uitlezen en dan pas nieuwe boeken kopen staat niet in mijn woordenboek.

Gillian King & Shelby Mahurin

Zoals ik al zei ben ik gek op feelgoodboeken, en daarom ga ik nu het nieuwe boek van de Queen of realgood, Gillian King, lezen. Ik zie zoveel goeds over Als ik je weer zie langskomen, en al mijn collega’s zijn ook superenthousiast! Naast deze realgood wil ik ook supergraag in De bloedrode sluier van Shelby Mahurin beginnen, ik ben namelijk helemaal fan van boeken over vampiers en de enemies to lovers-trope, oftewel: dit boek moet perfect voor mij zijn. Ik kan niet wachten!


Meer van Marijns boekenavonturen volgen? Dat kan via haar TikTok-account:
Meer dan 700 gratis afbeeldingen van Tiktok Logo en Tiktok ...@marijnsboekenplank

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal