Vlieg je mee naar Dubai met Janice Bakker? 🛫

Vlieg je mee naar Dubai met Janice Bakker? 🛫

Ben je al bekend met In de wolken, het eerste deel van de Bestemming bereikt-serie door Janice Bakker. Als je dit heerlijke e-book nog niet hebt gelezen, laat je dan overtuigen door haar blog, geschreven voor de Maand van de Romantiek!

Dubai

Dubai. Een stad met twee gezichten. De stad van blinkende wolkenkrabbers, peperdure winkels en veel klatergoud. Maar ook de stad van traditionele soeks, kilometers woestijn en grote moskeeën. Een stad waarover veel vooroordelen bestaan, maar die ik in mijn hart gesloten heb.

Wegdromen

Toen ik er vijf jaar geleden voor het eerst rondliep, wist ik meteen: met deze stad wil ik meer mensen kennis laten maken. En op welke manier kun je dat beter doen dan door een verhaal te vertellen dat zich daar afspeelt? Het idee voor  In de wolken was geboren.

Dat dit verhaal in de hoofdrol stewardessen en een pilote moest hebben, stond ook al snel vast. Een beroep dat mijlenver afligt van wat ik zelf in het dagelijks leven doe, maar dat me altijd gefascineerd heeft. Heerlijk om in dat wereldje te duiken en het te combineren met een stad die ik ondertussen aardig goed kende.

Tijdens het schrijven van In de wolken’ droomde ik weer regelmatig weg bij mijn fotoboek en alle filmpjes die ik gemaakt had. Mijn favoriete scènes om te schrijven waren dan ook de scènes waarin ik los kon gaan met gedetailleerde omschrijvingen van het sfeertje in Dubai. Hoe het er ruikt, hoe verwonderd hoofdpersonage Sabine is als ze ’s avonds door het prachtig verlichte downtown loopt of hoe groot de Dubai Mall nou eigenlijk is.

Wondere wereld

Want dat is voor mij de essentie van boeken lezen: meegenomen worden naar een wereld, een situatie of een tijd waar je zelf niet veel van weet of meer van te weten wilt komen. Heerlijk om in zo’n boek te duiken en je voor even ergens anders te wanen.

In het verhaal staat niet alleen Dubai centraal, maar ook de vriendschap tussen het hoofdpersonage Sabine en haar collega-vriendinnen Nina en Amy. En natuurlijk ontbreekt ook een stevige portie liefde niet. Sabine valt als een blok voor Tom, een charmante passagier, maar doet hier – professioneel als ze is – niets mee. Als ze elkaar toevalligerwijs in Dubai weer ontmoeten, kan ze haar gevoelens echter niet meer ontkennen.

Maar hoe kun je een liefde laten opbloeien in een land waar ‘openbare genegenheid tonen voor ongehuwden’ eigenlijk niet eens is toegestaan? Dat – en meerdere obstakels –  zorgen ervoor dat de liefde tussen Sabine en Tom niet vanzelfsprekend is. In het boek heb ik geprobeerd om humor te combineren met een voelbare spanningsopbouw in de romantische verhaallijn. Natuurlijk wil je je lezer een happy end voorschotelen, maar ik wil wel zo origineel mogelijk naar dat einde toewerken.

Klaar voor vertrek?

De avonturen van de drie vriendinnen leent zich nog voor veel meer verwikkelingen, dus ik ben nog lang niet uitgeschreven. Boek twee en drie in de Bestemming bereikt-serie staan voor komend jaar op de planning en daarin leren de lezers eerst Nina en daarna Amy beter kennen. Waar deze boeken zich afspelen, houd ik nog even geheim, maar dat het weer  heerlijk tropische bestemmingen worden, staat vast.

Enthousiast geworden? Je shopt In de wolken van Janice Bakker hier:

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal