Zomerse feelgood om verliefd op te worden, in eigen land!

Zomerse feelgood om verliefd op te worden, in eigen land!

In juni lanceert Susan Muskee de langverwachte Waddenliefde-serie. Speciaal voor ons biedt ze een voorproefje van de serie met een exclusieve blog!

Heel veel Waddenliefde

Grondig onderzoek heeft uitgewezen dat minstens vier op de vijf Nederlanders een favoriet Waddeneiland heeft. Met ‘grondig onderzoek’ bedoel ik eigenlijk: het moment waarop ik aan mijn omgeving vertelde een serie te gaan schrijven over de Wadden. Direct kwamen er van alle kanten reacties: “Texel is mijn favoriet!”, “Terschelling is echt het állerleukste Waddeneiland, ik kom er al mijn hele leven!” en ga zo maar door. Des te enthousiaster ging ik aan de slag, want hier zit héél veel Waddenliefde in. Letterlijk!

Vijf delen, vijf hoofdpersonages

De Waddenliefde-serie heeft namelijk vijf verschillende hoofdpersonages: Lisa, Nora, Valerie, Nienke en Josje, die allemaal hun eigen avonturen gaan meemaken op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Avonturen die uiteraard met de liefde te maken hebben, want wat is er nou mooier dan verliefd worden met als decor zon, zee en strand? Kortom: vijf delen, vijf hoofdpersonages en… vijf zomerse romances.

Waar gaat het over?

Nu hoor ik je denken: ja leuk, vijf verhalen op de Waddeneilanden, maar waar gaan ze over? Het antwoord is: van alles. Ik heb enorm mijn best gedaan om er niet alleen vakantieverhalen van te maken, maar allerlei situaties te creëren. Een bruiloft, een souvenirwinkel gerund door een local, een auteur op een schrijfvakantie, alles komt voorbij. Afgetopt met een heerlijk couleur locale-sausje, want elk eiland heeft zijn eigen charmes en is natúúrlijk een extra hoofdpersonage in elk verhaal.

Dat maakte het meteen extra moeilijk, want juist omdat er zoveel Waddenliefhebbers zijn, wilde ik elk eiland eer aandoen. Bijna alles klopt dan ook, want als het een kwartier fietsen is van de haven naar een bepaald hotel, dan is het in het verhaal ook echt een kwartier fietsen. Over de juiste dijken en fietspaden. Met bijna alles bedoel ik echt bíjna alles, want heel soms heb ik een klein beetje gebruik gemaakt van wat creatieve vrijheid…

Alle verhalen zijn los te lezen en spelen zich af in dezelfde zomer. Als je vaker boeken van mij hebt gelezen, dan weet je dat dat betekent dat er stiekem best wel wat easter eggs te vinden zijn over de andere verhalen én dat er wat (oude) bekenden zullen terugkomen. Maar per se lezen in een chronologische volgorde? Welnee, ik zou vooral beginnen met je favoriete Waddeneiland!

Én een deel zes…

Vooruit, nog één tipje van de sluier dan. Want bij deze serie hoort een bonusverhaal dat zich óók afspeelt op een Waddeneiland, en wel op Borkum! Met in de hoofdrol twee personages die al voorkomen in de rest van de serie en mijn hart zo hadden veroverd dat ze wel een eigen verhaal moesten krijgen. Wie dat zijn houden we nog even geheim, maar één ding kan ik wel vertellen: ik hoop dat je net zo verliefd wordt op deze serie als ik.

Veel liefs,
Susan

De Waddenliefde-serie verschijnt vanaf 21 juni en is te lezen als e-books en paperbacks en te luisteren als audioboeken.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal