Hij is er! De Ridgewood Hall-trilogie 🌸

Hij is er! De Ridgewood Hall-trilogie 🌸

‘We willen graag een historische trilogie uitgeven, met een duale tijdlijn en we denken dat jij hem moet schrijven.’

 

Die opmerking vanuit de uitgever kwam iets meer dan twee jaar geleden redelijk onverwacht. Ik heb mijn voorliefde voor historische romans en series nooit onder stoelen of banken gestoken (alle liefde voor de Bridgerton-boeken) maar om zelf zoiets te schrijven… met ook nog eens verhaallijnen in verschillende tijden? Dat is wel andere koek.

Toch ging ik de uitdaging aan. Tijdens het geboorteverlof van mijn dochtertje dacht ik na over de mogelijke verhaallijnen. Ik dacht er zelfs zoveel over na dat het één grote chaos werd in mijn hoofd. Daar kon werkelijk geen notitieboekje meer tegenop. Het was tijd voor grof geschut: de eerste verhaallijnen en het plot van de Ridgewood hall trilogie schreef ik dan ook op een behangrol uit. Kruipend over de grond, met verschillende tijdlijnen, verhalen en personages totdat alles uit mijn hoofd op papier stond. Daarna was het “slechts” een kwestie van “even” schrijven.

Een jaar lang vertoefde ik elk moment dat ik tijd had om achter de computer óf over mijn behangrol te kruipen in Schotland en Engeland, op het landgoed van Ridgewood Hall of juist bij een van de drie achternichten in het heden. Ik reisde dagelijks terug in de tijd, naar 1905. De tijd dat de Engelse adel het heet onder de voeten kreeg door de opkomende industriële revolutie, maar etiquette nog hoog in het vaandel stonden. De jaren waarin steeds meer vrouwen opkwamen voor hun recht op onderwijs en zeggenschap in het landsbestuur en de tijd waarin je soms nog moest kiezen tussen plicht en de liefde.

 

“Ridgewood Hall is laag voor laag opgebouwd en ik vind het prachtig. De wisseling tussen heden en verleden zijn heel mooi met elkaar verbonden wat maakt dat het boek één geheel is.” Lezer op Goodreads

 

Nu wil je natuurlijk weten waar de serie over gaat. Dat vertel ik je met alle liefde. De Ridgewood Hall trilogie gaat over de drie broers Bellamy: Edward, Daniel en James. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

In het tweede boek lezen we over Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood. Hij is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?

 

“Ik krijg hier knikkende knieën van! Dit is echt mijn favoriet: een voorzichtige blik, elkaars hand vasthouden… Oh la la.” (Readalicious)

 

Tot slot lezen we het afsluitende verhaal van James. Hij vlucht na een onverwachte wending in zijn leven het Londense nachtleven in en onttrekt zich aan zijn verantwoordelijkheden. Dan maakt hij een desastreuze fout. Wanneer hij uit onverwachte hoek een aanbod krijgt dat zijn problemen kan oplossen, heeft hij geen andere keuze dan het te accepteren. Ook al betekent dat het opgeven van zijn vrijheid én… een kans op ware liefde.

In het heden volgen we de drie nazaten van de broers, drie achternichten die elkaar nog nooit hebben ontmoet, maar door de erfenis van een van hen op elkaars pad komen. Zowel Flora, Rose als Iris worstelen allemaal met hun eigen demonen: eenzaamheid, liefde, het alleenstaande moederschap, carrières die anders lopen dan verwacht… Terwijl ze onverwacht vriendschap bij elkaar vinden, ontrafelen ze ook stukje voor stukje de geheimen van Ridgewood Hall en ontdekken ze wat er meer dan honderd jaar geleden precies gebeurt…

 

“Ik heb een speciaal plekje in mijn kast gereserveerd waar mijn lievelingsboeken staan. Lucinda Riley moet een stuk opschuiven om Ridgewood hall voor te laten gaan: ik vind deze serie beter.” Marie Jose Jansen

 

En yes, eindelijk is het zover. De paperbacks van de Ridgewood Hall trilogie zijn vanaf 7 juni overal verkrijgbaar en geloof me, die wil je in de kast, want ze hebben PRACHTIGE doorlopende ruggen *hartjesogen* Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Wat een enorme weg vol hobbels, inspiratie en oneindige brainstorms is het geweest, maar het was het waard. Ik heb de broers in mijn hart gesloten en nu mag iedereen de verhalen lezen. Ik wens je heel veel leesplezier! Laat je me weten wat je ervan vond?

 

Liefs,

Marijke

 

Shop hier een (gesigneerd) exemplaar van de Ridgewood Hall-trilogie!

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal