Lotte Petersen over Liefs van een leugenaar!

Lotte Petersen over Liefs van een leugenaar!

Heb jij ook zoveel zin in deze nieuwe geweldige feelgood van een Nederlands topauteur Lotte Petersen? Speciaal voor ons schreef ze een blog over het ontstaan van haar geweldige nieuwe boek: Liefs van een leugenaar!

Liegen

Een vrouw die liegt, stiekem haar ex-vriendje bespioneert en het ene impulsieve besluit na het andere neemt… Emmy Blom klinkt misschien niet direct als het meest sympathieke personage, toch heb ik haar als schrijver helemaal in mijn hart gesloten.

Het idee voor Liefs van een Leugenaar begon dan ook bij Emmy. Ik wilde schrijven over een personage dat dingen deed die de meeste mensen in het dagelijks leven niet doen. Dingen waar we hoogstens af en toe over fantaseren, maar waar we in het algemeen toch te keurig en verstandig voor zijn.
Emmy verhuist in het eerste hoofdstuk naar Parijs, om daar na 13 jaar haar grote vakantieliefde weer terug te vinden. Ze heeft het plan om hem daar ‘per ongeluk’ tegen het lijf te lopen en zijn hart opnieuw te veroveren. Voor het slagen van dit plan zijn een heleboel leugens en listen nodig.  

Liegen is Emmy’s slechte gewoonte. Ze is geen slecht mens, maar het is een compulsie waar ze moeilijk vanaf komt. Tijdens het lezen zul je wel ontdekken waarom Emmy is zoals ze is en waarom ze doet wat ze doet. Het boek bevat best wat verrassingen en ik ben heel benieuwd hoe jullie die gaan vinden!

Wonen in Parijs

Toen ik begon met schrijven, kon ik me al snel inleven in Emmy. Niet omdat ik mijn ex aan het stalken was of een compulsief leugenaar ben, maar wel omdat ik zelf in Parijs verbleef. Net als Emmy woonde ik in Bastille, in een piepklein appartementje vlakbij een kattencafé. Ik vond het heerlijk om een zomer lang inspiratie op te doen in Parijs en allerlei bekende én onbekende plekken te ontdekken.

Mijn favoriete personage(s)

Als mensen mij vragen wie mijn favoriete personage is, kan ik daar moeilijk antwoord op geven. Ik heb een groot zwak voor Emmy. Ze is totaal geen voorbeeldig personage en je moet als lezer dus ook zeker geen voorbeeld aan haar nemen, maar ik ben gek op haar dromerige en romantische inborst. Ondanks alles, heeft ze een heel goed hart.

Ik ben ook fan van Etienne, Emmy’s jeugdliefde. Hij is een echte gentleman maar ook nog eens een heel gelaagd personage.

En tot slot ben ik dol op Gijs, de van oorsprong Amsterdamse stadsgids. Hij is totaal geen stereotype feelgood-man: Gijs is onhandig, veel te direct en zowel qua interesses als uiterlijk nogal een buitenbeentje. Zijn grote hobby is het proeven en recenseren van junkfood in Parijs. Stiekem heb ik deze hobby losjes geïnspireerd op de Amsterdamse Snackspert, een food influencer die ik al heel lang volg.

Ik vond het heerlijk om Gijs te schrijven: zijn droge humor, zijn onhandigheid en ook de zachtaardige kanten die hij Emmy steeds meer durft te laten zien.

Op 14 mei is het zover: de release van Liefs van een leugenaar. Ik kan écht niet wachten om dit verhaal met jullie te delen. Laat me vooral weten hoe je het avontuur van Emmy vond. Stuur me gewoon een berichtje op Instagram (lotte.jasmijn) of Tiktok (lotte.j.petersen).

 

Andere verhalen

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal