De boekenkast van... Anouk! 🌸📖

De boekenkast van... Anouk! 🌸📖

Ontdek de boekenkasten van onze collega's tijdens een kijkje achter de schermen! We zijn alweer bij de vijfde en laatste boekenkast aanbeland, Anouk opent haar huis en boekenverzameling voor jullie. Leer meer over wat Anouk doet, hoe haar boekenkast is ingedeeld en haar huidige leesfavorieten hieronder!

Welkom bij mijn boekenkast! Ik ben Anouk, 23 jaar en loop stage bij de redactie van HarperCollins Holland. Ik ben thuiswonend en één van de voordelen hiervan is dat ik nooit ver hoef te zoeken voor een boek: boeken zijn gemeen goed en het huis staat er vol mee.

Boekenchaos

Mijn boekenkast staat eigenlijk op 4 verschillende plekken in mijn huis: de echte boekenkast op mijn kamer, een doos vol tweedehandsboeken, een schuifdeurkast vol geërfde thrillers (waaronder Karin Slaughter) en kinderboeken, en de dressoir-boeken. De dressoir-boeken zijn eigenlijk die stapel met net gekochte/gekregen boeken die je normaal ergens in een hoekje op de grond hebt staan. Na deze een aantal keer om te hebben gestoten, heb ik ze maar op het dressoir gezet. In de echte boekenkast probeer ik mijn boeken te sorteren op thema, zoals het geschiedenis-rijtje. Helaas lukt dit niet altijd even goed: het liefst had ik alle YA fantasy en jeugdboeken op één rij staan, maar mijn boekenkast is gewoon te klein. Ik ben ook niet iemand die haar boeken halverwege de serie op een andere plek neerzet. Dat kan ik gewoon niet aanzien. Ook staan de boeken gesorteerd op taal. Ik koop veelal boeken in het Engels en haal Nederlandse boeken (zoals romance) bij de bibliotheek of bij mijn vrienden. De meeste romance heb ik dan ook niet bij mij thuis staan, met het idee dat ik iets moet doen om de boekenchaos in bedwang te houden.

Grote verzameling

In totaal heb ik ongeveer 350 boeken in huis staan, waarvan er ongeveer 150 binnen zijn gekomen door mij. Van dit laatste heb ik alles gelezen, maar van de overige 200 boeken denk ik ongeveer een derde nog te moeten lezen. Dit is trouwens zonder mijn e-boeken mee te tellen, waar onder andere Susan Muskee’s Wie ik ben zonder jou te vinden is.

Leesplannen

Ik heb altijd veel gelezen maar denk dat ik echt van lezen ben gaan houden toen ik De Grijze Jager las. Nog steeds is het avontuurlijke, bijna-magische van de originele serie iets waar ik graag naar terug blader. Op het moment lees ik Journey Across Japan van Chris Broad en de Serpent & Dove-serie van Shelby Mahurin, maar mijn oog blijft steeds afglijden naar Als ik je weer zie van Gillian King. Als de zon begint te schijnen, komen de romance kriebels!

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal