De boekenkast van... Noor! 🌸📖

De boekenkast van... Noor! 🌸📖

Ontdek de boekenkasten van onze collega's tijdens een kijkje achter de schermen! We zijn alweer bij de een na laatste boekenkast aanbeland. Noor opent haar huis en boekenverzameling voor jullie. Leer meer over wat Noor doet, hoe haar boekenkast is ingedeeld en haar huidige leesfavorieten hieronder!

Wie ben je en wat is jouw rol bij HarperCollins Holland/World of Romance?

Ik ben acquirerend redacteur fictie bij HarperCollins Holland en ik ben verantwoordelijk voor het digitale fonds HarperFirst. Ik begeleid veel van onze Nederlandse feelgoodauteurs en scout nieuwe auteurs en nieuwe boeken.

Hoe is jouw boekenkast gesorteerd?

Voordat ik afgelopen zomer ging verhuizen heb ik veel boeken weggedaan (geen zorgen: ik heb ze niet weggegooid, maar naar mijn favoriete tweedehandsboekhandel gebracht en aan vrienden gegeven). Na de verhuizing kochten we deze grote boekenkast, die nu dus maar voor de helft gevuld is. Dat is niet erg, want dat geeft gelukkig weer ruimte om nieuwe boeken te kopen.
Op de foto zie je (bijna) alle fictieboeken, op alfabetische volgorde, met onderaan een rijtje manga’s van mijn vriend. Wat nu dus niet op de foto staat is de kast met non-fictieboeken, kookboeken, kunstboeken en onze oude studieboeken.

Lees je altijd al zoveel, of is dat pas sinds kort?

Ik ben altijd wel een boekenwurm geweest, maar na de middelbare school moest ik echt opnieuw verliefd worden op lezen. Die kortstondige leesdip had ik echter na mijn eerste maand als redacteur wel alweer ingehaald 😉

Door welk(e) boek/serie ben jij begonnen met lezen?

Ik verslond als kind alle boeken van Geronimo Stilton en was daarna zelfs een korte periode geobsedeerd door muizen. Ook had ik een buurjongen die iets ouder was en mij zijn Harry Potter-boeken leende. Die buurjongen verhuisde uiteindelijk, maar mijn liefde voor boeken is nooit weggegaan.

Hoeveel boeken heb jij in je boekenkast staan?

Echt werkelijk waar geen idee. Zo’n 300?

Hoeveel ongelezen boeken staan er in jouw boekenkast?

De meeste boeken die ik nog niet heb gelezen zijn diegene die erbij kreeg toen ik ging samenwonen, met name manga’s.

Welk boek lees je momenteel?

Naast de ingezonden manuscripten die ik lees, ben ik net begonnen aan de redactie van de geweldige queer romance Gouden geheim van Wouter Rozema, die bij ons gaat debuteren deze zomer. Daarnaast luister in op dit moment Ga als een rivier van Shelley Read.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal