Susan Wiggs over De boekwinkel vol liefde 💕

Susan Wiggs over De boekwinkel vol liefde 💕

Mijn favoriete moment in de levenscyclus van een boek is wanneer het in de handen van de lezers belandt. Plotseling is het niet langer mijn kindje, maar behoort het toe tot de lezers, de recensenten, de boekclubs, de bibliothecarissen – tot de hele wereld, en ik kan niet wachten tot iedereen het gelezen heeft.

                Ik schreef dit boek tijdens een gedenkwaardig jaar in mijn leven. Het weerspiegelt een van mijn dierbaarste fantasieën: het bezitten van een onafhankelijke boekhandel. Toen ik jong was, stelde ik me vaak voor hoe het zou zijn om op de zolder boven een boekhandel te wonen. Deze fantasie komt tot leven in mijn laatste roman: De boekwinkel vol liefde.

                Natalie Harper was nooit van plan geweest om haar moeders geliefde maar noodlijdende boekhandel over te nemen. Ze was ook nooit van plan geweest om voor haar bejaarde grootvader te zorgen. Maar in één klap verandert alles in haar voorheen zo voorspelbare leven.

                De boekhandel in dit boek is opgebouwd aan de hand van elementen uit mijn favoriete boekhandels: de enorme inventaris van El Ateneo in Buenos Aires, de geschiedenis en mystiek van Shakespeare & Company in Parijs en de huiselijke sfeer van de honderden onafhankelijke boekhandels die ik heb mogen bezoeken in mijn dertig+ jaar als gepubliceerd auteur.

                Ik schrijf graag over personages die op het punt staan veranderingen of overgangen in hun levens te ondergaan. Misschien sluiten lezers Natalie niet meteen in hun hart, omdat ze het leven leidt dat ze dénkt dat ze wil, terwijl haar geheime ziel naar iets heel anders verlangt. Wanneer de lezers zich daar eenmaal in herkennen, denk ik dat ze haar zullen aanmoedigen tijdens haar onverwachte reis.

Tip: let op Natalies kleding in het verhaal. Haar kleren reflecteren de verschillinde identiteiten die ze ‘uitprobeert’. Op het eind draagt ze dezelfde kleren als wij: een slobbertrui en joggingbroek tijdens de pandemie!

De boekwinkel vol liefde verscheen eerder als HQN Roman 275: Het mooiste verhaal.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal