Are you ready to rock?

Are you ready to rock?

Het idee voor Compleet van de wijs begon met één beeld. Op Facebook zag ik een filmpje voorbijkomen van Suzan & Freek bij de voorbereidingen van The Streamers. De liefdevolle blik die zij uitwisselden bracht bij mij een stroom van inspiratie op gang. Hoe zou het zijn als de vonk tussen twee mensen op het podium zou overslaan?

Muziek

Als muziekliefhebber stond het voor mij meteen vast dat muziek een grote rol zou spelen in mijn verhaal. Voor de hoofdpersoon combineerde ik dat met karaktereigenschappen die juist níét dicht bij die van mij lagen. Zo ontstond Fleur Flirt: zij heeft altijd haar woordje klaar en lijkt zich van niemand iets aan te trekken.

Schrijven

Zonder plan begon ik te schrijven. Ideeën stuiterden rond in mijn hoofd en steeds breidde het verhaal zich verder uit. Gaandeweg liet ik me verrassen door Fleur, Jeff en Johan. Aanvankelijk was ik van plan om een kort verhaal te schrijven, maar dat idee werd al snel bijgesteld naar een novelle. Uiteindelijk stopte ik niet totdat het een feelgoodroman was van een behoorlijke omvang. Ik heb trouwens zo’n vermoeden dat dit mijn oud-collega’s van de krant niet zal verbazen…

Het schrijfproces

Ik heb genoten van iedere stap in het schrijfproces; hoe de personages en verhaallijnen groeiden in mijn hoofd; hoe sommige scènes bijna als vanzelf uit mijn vingers leken te komen en vooral ook hoe proeflezers fantastische feedback gaven en mij stimuleerden om verder te blijven schrijven. En ik genoot ook zeker toen uiteindelijk alles op zijn plek viel tijdens de redactierondes met mijn geweldige redacteur Amber. Dankzij haar heeft ook het idee voor de huidige Rock & Flirt-serie vorm gekregen en ben ik inmiddels alweer hard op weg om deel twee te schrijven.

Compleet van de wijs

Compleet van de wijs gaat over Fleur: een vrolijke dertiger die onbevangen in het leven staat. Ze is dolblij als ze de kans krijgt om mee te doen aan Utrecht on Stage, hét evenement voor jong muzikaal talent. Het enige nadeel is dat ze een duet moet zingen met de mannen van de up-and-coming rockband Misty Figures. Vanaf het eerste moment dat hij haar op een feestje tegen het lijf loopt, lijkt de arrogante leadzanger Jeff een hekel te hebben aan Fleur. Gelukkig heeft ze wel een fijne klik met Johan, de charmante drummer. Maar hoe komt het toch dat Jeff zo anders lijkt als hij begint te zingen? En waarom raakt Fleur daar zo van in de war?

Na maanden van hard werken, in spanning afwachten en zelfs keuzestress bij het vinden van de juiste uitgeverij, vind ik het dan ook heel bijzonder dat mijn debuutroman nu eindelijk is verschenen. Ik hoop dat alle lezers net zo van het verhaal gaan genieten als ik toen ik het schreef. Natuurlijk ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten via social media (@kristieraaijmakers)?

En als je daarna nog meer wilt lezen, dan heb ik ook nog een korte prequel voor je, over Fleurs beste vriendin Sofie.

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal