We gaan Terug naar Virgin River!

We gaan Terug naar Virgin River!

Ik werk al heel wat jaartjes bij een uitgeverij, en over het algemeen ben ik heel tevreden met mijn werkende bestaan. Maar soms word ik overvallen door jaloezie. Jaloezie op mijn Engelse en Amerikaanse collega’s, welteverstaan. Waarom? Omdat zij hun titels niet hoeven te vertalen, natuurlijk.

Het kost namelijk maanden om een boek te (laten) vertalen. Vooral als er dan een titel uitkomt waarvan je weet dat de lezers er met smart op zitten te wachten, zou je het liefst willen dat er een wondermachine bestond die er binnen een week een smakelijk Nederlandstalig boek van zou maken.

Dat gevoel had ik vorig jaar oktober heel sterk. Het nieuwste boek van Robyn Carr, het 21ste deel van de Virgin River-serie, kwam uit in Amerika. Bovendien presenteerde Netflix in november het derde seizoen van de televisieserie. Iedereen had het over dat heerlijke stadje in Californië, over Mel en over Jack’s bar! Ik las het boek in het Engels, genoot er met volle teugen van en baalde dat onze lezers nog een jaar zouden moeten wachten.

En nu? Nu blijkt dat een jaar eigenlijk helemaal niet zo veel voorstelt. Want vanaf nu kun je Terug in Virgin River namelijk al in de (online) boekhandel vinden. En wat nou, Virgin River seizoen 3 op Netflix? Inmiddels hebben ze daar seizoen 4 én 5 aangekondigd! Kortom: het kwam allemaal méér dan goed. De volgende keer dat ik weer eens jaloers ben, zal ik mezelf dus maar eens streng toespreken…

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal