De boekenkast van... Rowan! 🌸📖

De boekenkast van... Rowan! 🌸📖

Ontdek de boekenkasten van onze collega's tijdens een kijkje achter de schermen! We beginnen met Rowan, die haar huis en boekenverzameling voor jullie opent. Leer meer over wat Rowan doet, hoe haar boekenkast is ingedeeld en haar huidige leesfavorieten hieronder!

Wie ben je en wat is jouw rol bij HarperCollins Holland/World of Romance?

Ik ben Rowan en mijn functie bij HarperCollins is Digital Product Manager. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de audioboeken, websites en acties op bijvoorbeeld harlequin.nl. Ook help ik aan de achterkant mee aan World of Romance. Een hele gevarieerde baan dus! 😊

Hoe is jouw boekenkast gesorteerd?

Op alfabetische volgorde, met een paar uitzonderingen. Zo heb ik een Nederlandse feelgoodstapel met Marijke Vos, Gillian King en Lotte Petersen bij elkaar. Susan Muskee staat wel weer apart omdat het anders niet paste 😝 Helemaal onderin heb ik een stapeltje non-fictie liggen, want dat lees ik nu eenmaal amper. En mijn Engelse boeken staan ook apart, op de een na onderste rij. Ik vind het wel prettig zo, want ik hoef nooit lang te zoeken. Ook voelt het een beetje als mijn eigen privébibliotheek. Al vind ik boekenkasten die op kleur gesorteerd zijn wel héél mooi…

Lees je altijd al zoveel, of is dat pas sinds kort?

Sinds het moment dat ik kon lezen ben ik een enorme boekenwurm. Vroeger gingen er altijd stapels boeken mee op vakantie: ik rekende een boek per dag en dat was dan vaak nog te weinig. Dan ging ik over op de boeken die mijn vader mee had. Zo las ik op mijn twaalfde De Da Vinci Code, waar ik toen geen snars van begreep, haha. Op de middelbare school had mijn leesplezier het even zwaar te verduren toen ik voor de lijst moest lezen, maar ik genoot wel erg van Een schitterend gebrek. Gelukkig werd mijn liefde voor lezen weer helemaal aangewakkerd toen ik op mijn vijftiende De Hongerspelen las: sindsdien ben ik niet meer te stoppen.

Door welk(e) boek/serie ben jij begonnen met lezen?

Heel vroeger verslond ik de Floortje­-serie, maar eigenlijk las ik alles wat los en vast zat. Op de middelbare school was dat dus De Hongerspelen, waardoor ik echt in een fantasy- en dystopiagat ben gevallen. Ik verslond bijvoorbeeld ook alle boeken van Julie Kagawa. Maar ik begon eigenlijk pas veel later met romance en feelgoodboeken lezen, omdat ik ook wel eens wat vrolijks en luchtigs wilde lezen naast al die duistere werelden en verhalen.  

Hoeveel boeken heb jij in je boekenkast staan?

Ik weet het exacte aantal niet precies, maar ik denk circa 350?

Hoeveel ongelezen boeken staan er in jouw boekenkast?

Daar houd ik heel netjes een lijstje van bij dus daarvan weet ik wel het exacte aantal. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar momenteel zijn dat 201 ongelezen boeken…

Welk boek lees je momenteel?

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik nét begonnen aan Als ik je weer zie van Gillian King. Dit is mijn eerste boek van Gillian, maar ik hoor letterlijk alleen maar goede dingen over haar verhalen. Ik ben pas op bladzijde 33 maar ik zit er al helemaal in.

Benieuwd naar meer boekenkasten? We zullen er nog meer delen de komende weken! 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Je winkelwagen

×

Subtotaal